StoryEditorOCM
Dalmacijakrupni infrastrukturni i drugi projekti ostvaruju se i izvan središta grada na jadru

Solin: višemilijunska ulaganja u Svetog Kaju

Piše PSD.
26. veljače 2009. - 23:14

Solinski gradski vijećnici održali su sjednicu na kojoj su, među ostalim, raspravljali o programima gradnje, uređenja te održavanja objekata komunalne infrastrukture u 2008. te 2009. godini.

Tijekom rasprave o izvješću izvršenja programa gradnje komunalne infrastrukture vijećnicu Andreu Vrgoč (SDP) zanimalo je u što se tijekom protekle godine na području Svetog Kaje utrošilo 4,5 milijuna kuna te u što će se isto toliko novca utrošiti u godini pred nama.

Pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti Neven Matijević i solinski gradonačelnik Blaženko Boban odgovorili su kako je kroz proteklu godinu, među ostalim, završena kompletna projektna dokumentacija za izgradnju kanalizacijske mreže u tom dijelu Solina te da će EKO-agencija ove godine krenuti u realizaciju tog projekta koji će stajati više od šest milijuna kuna, a koji građani dijelom plaćaju i preko namjenskog dijela cijene vode.

Uz ovaj veliki projekt, u kojemu se dosta vremena i novca izgubilo i na usklađivanju projektne dokumentacije sa zahtjevima arheološkog područja kojim kanalizacijska mreža u velikom dijelu prolazi, izgrađen je i veliki dio sekundarne kanalizacijske mreže te je realizirano još niz manjih projekata, poput rješavanja imovinskih pitanja za budući vrtić na Bunjama, započeta je izgradnja poslovno-stambenog centra Sveti Kajo, grad je pomogao pri otvaranju staračkog doma...

V. BOBAN/EPEHA 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 20:47