StoryEditorOCM
S mora i krajama koji bakalar?!

Solinske delicije osvajaju tržište: Prvo smo prodali jedva dva paketića, a onda se pročula priča i krenulo je. Ljudi sve više dolaze po filete, odlični su za manistre, rižote, paštete...

Piše Mia Sesartić
18. ožujka 2022. - 12:51

Uz kalifornijsku frišku i očišćenu pastrvu, solinsko ribogojilište u ponudi ima i, e sad dobro pročitajte – filete dimljene pastrve, i to toplo i hladno dimljene. A naravno i kavijar, molim lijepo, made by solinska pastrva.

Da, pastrva se uzgaja u Jadru, do odraslih primjeraka od jedno kilogram i pol do dva, tako da se mogu poslije lakše isfiletirati, a na dimljenje se šalju u Dugu Resu, gdje jedan obrt koji se isključivo bavi dimljenjem ribe sve to obrađuje i šalje natrag u Solin upakirano za prodaju. Filete u pakiranju od 100 grama, a kavijar u teglicama od 100 i 30 grama.

Vele nam tako braća Luka i Petar Ritterman, prvi direktor obiteljske tvrtke "Ritterman", koju je osnovao njihov otac, a drugi direktor proizvodnje. Ističu kako im je na ovom ribogojilištu sa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 00:07