StoryEditorOCM

Raskopan jedini sportski objekt u Rašćanima

Piše PSD.
31. siječnja 2011. - 14:19
Gotovo svaki vikend mladići iz zabiokovskog mjesta Rašćana, putuju preko Staze (alternativne ceste Vrgorac–Makarska) kroz Biokovo, u 30 km udaljenu Makarsku kako bi odigrali nekoliko utakmica malog nogometa. Naime, u njihovu selu radovi na malonogometnom igralištu traju već duže vrijeme.

 - Skupi se nas 15-ak u nekoliko auta i odemo u Makarsku, na umjetnu travu kod našeg čovjeka iz Rašćana Gabrislava Sokola. Kad on vidi koliku volju imamo, još nas počasti pićem.

No, ne bi mi putovali u Makarsku, da imamo svoje igralište u selu. Zna se, nas vikendom skupiti i 30-ak, kad dođu svi iz Splita i Makarske, međutim, nemamo gdje igrati kad je igralište raskopano – ističe mladi Niko Lendić iz Rašćana.

Grad Vrgorac u proteklih deset godina izgradio je 7 novih malonogometnih igrališta po vrgoračkoj krajini, u čiju je izgradnju uloženo oko 1,5 milijuna kuna.

Što je zapelo s igralištem u Rašćanima te kad će ono biti gotovo, htjeli smo čuti iz prve ruke od gradonačelnika Borisa Matkovića.

 - Sva sredstva za igralište potrošili smo prošle godine za dovođenje struje i vode. Trenutačno nemamo novca za asfalt. No, kad dođem u ured pogledat ću ovaj slučaj i javiti vam se s detaljima, kazao je Matković.

Međutim, prošlo je tjedan dana, no Matković se nije javio s detaljima. Uskoro idu izbori, ali ovaj put parlamentarni, a kako to obično biva, tada u Hrvatskoj krenu radovi i otvaranja. Pa tko zna, možda i Rašćanci za to vrijeme dobiju svoje toliko željeno igralište.

mate primorac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 00:50