StoryEditorOCM
Dalmacijamještani vrgoračkog naselja protive se inicijativi hrvatskih pošta

Rašćane ne daju Poštu: peticija s više od 250 potpisa

Piše PSD.
8. ožujka 2012. - 19:32

Kako bi spasili svoj poštanski ured od zatvaranja, stanovnici Rašćana pokraj Vrgorca pokrenuli su peticiju, a prema riječima Matka Bašića, potpredsjednika Mjesnog odbora, dosad je prikupljeno više od 250 potpisa.

Podršku im pružaju i susjedi iz Kozice. Podsjetimo, Hrvatske su pošte radi racionalizacije troškova najavile zatvaranje triju poštanskih ureda u Zabiokovlju, odnosno u mjestima Dusina, Rašćane i Župa Biokovska. No, ova vijest najviše je digla na noge mještane Rašćana.

− Udaljeni smo od Vrgorca 23 kilometra, a do sela, nažalost, više ne vozi ni jedna autobusna linija. Budući da ovdje uglavnom živi starija populacija, kako će doći do Vrgorca ako se pošta zatvori i platiti svoje režije? − pita se Bašić.

Treba istaknuti da je ovo jedan od rijetkih poštanskih ureda koji su mještani sami izgradili svojim sredstvima.

− Poštanski ured otvoren je 1995. godine. U to je vrijeme Mjesni odbor u njega uložio oko 23.000 njemačkih maraka, a osim toga, svaka je kuća u selu odradila dvije dnevnice na njoj. I sada nam ga hoće zatvoriti. Kad prikupimo sve potpise, peticiju ćemo poslati na adresu Hrvatskih pošta, Ministarstva mora, promete i infrastrukture, Splitsko-dalmatinske županije te Grada Vrgorca. Iskreno se nadam da će odgovorni imati razumijevanja za naše probleme − zaključio je Bašić.

napisao i snimio mate primorac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 00:50