StoryEditorOCM

Mačkare preuzele vlast u Vrgorcu

Piše PSD.
8. veljače 2009. - 11:19

Predajom ključeva na vrgoračkoj pijaci iz ruku gradonačelnika Borislava Matkovića u ruke mačkara, te podizanjem zastave mačkara službeno je počela vladavina mačkara u Vrgorcu.

U prigodnom programu sudjelovali su gradska glazba i vrgoračke mažoretkinje, dok su najveseliji učesnici svakako bili mali vrgorački osnovci.

U svom proglasu pročitanom vrgoračkom puku, mačkare su trenutno ukinule sve gradske upravne urede i institucije, na životu su ostavili samo vinariju, a grad su preuzeli menadžeri, investitori, gospodarstvenici, dioničari, poslovni partneri, pi arovi, spin doktori i spin sestre.

Svi oni su vrgorčanima obećali velike investicije, građevinske zahvate i radove, ali su vrgorčanima ponudili i popratni sadržaj tj. kraljice noći koje prate sve vrste biznisa.

Program vrgoračkih mačkara ove godine je dosta bogatiji nego prijašnjih godina, tako će se održati čak tri maskenbala, a vladavina mačkara će završiti velikom povorkom na pokladnu nedjelju.

- Zadovoljni smo ovogodišnjim pokladnim aktivnostima, uspjeli smo spasiti od zaborava i dinamizirati poklade u Vrgorcu u suradnji s TZ Grada, ovo je samo prvi korak u onome što namjeravamo napraviti, naredne godine vrgoračke mačkare će zasjati u punom sjaju - kazao nam je ovogodišnji organizator vrgoračkih mačkara ravnatelj Gradskog kulturnog središta prof. Željko Primorac.

Mate Primorac / EPEHA
foto: arhiv cropix        

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 06:51