StoryEditorOCM

Na putu oko svijeta Slovenac Tič zastao u gradu najvećeg svjetskog putnika, društvo mu pravi simpatična prijateljica

28. svibnja 2024. - 17:25

Svjetski putnik, Slovenac Oliver Tič prošao je kroz Vrgorac na svom putovanju i avanturi u kojoj planira pješice proputovati svijet u sljedeće četiri godine.

Na putu planira propješačiti 35 zemalja na četiri kontinenta, a u pratnji svoje kujice Carlitos krenuo je 5. travnja iz Slovenije pa je propješačio Hrvatsku i došao u Bosnu i Hercegovinu nakon koje će nastaviti rutu putovanja - Bugarska, Grčka, Turska, potom slijedi prelazak u Aziju, proći će potom Aziju, Australiju, Afriku, i vratiti se u Europu, preko Španjolske i Italije stiže natrag u Sloveniju.

U Vrgorcu, u rodnom mjestu najvećeg svjetskog putnika svih vremena Mate Šimunovića Svjetskog, Olivera je ugostila direktorica TZ-a Vrgorac Željka Opačak koja ga je nakon okrepe darivala jagodama i dalmatinskim pršutom.

image

Olivera Tiča ugostila je Željka Opačak, direktorica TZ-a Vrgorca i darivala vrgorskim pršutom i jagodama

Jure Divić/TZ Vrgorac

- Oliver je već propješačio dovoljno za nekoliko životnih avantura. Prije osam godina u 175 dana prešao je pješice zapadnu i istočnu obalu SAD-a, a 2022. godine vratio se s puta od 996 dana i 25 tisuća kilometara koji je pješice prošao od juga Argentine do Aljaske.

Na putu mu najljepše društvo pravi njegova kujica Carlitos koju je našao ranjenu na cesti i od tada su nerazdvojni.

Lijepo je susresti ovakve avanturiste u našem malom mistu, a s obzirom da je Vrgorac od davnina smješten na razmeđu putova, nije ni čudo da smo ga imali priliku baš ovdje ugostiti.

Njemu i njegovoj Carlitos želimo puno uzbudljivih, ali mirnih i lijepih avantura na njihovom putu oko svijeta - kazala je direktorica Željka Opačak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 10:23