StoryEditorOCM

HP: Platite nam 90.000 kuna godišnje i ne gasimo poštanske urede

Piše PSD.
5. svibnja 2012. - 01:01
Poštanski uredi u vrgoračkom kraju, odnosno u mjestima Dusina i Rašćane, još neko vrijeme neće zatvoriti svoja vrata. Naime, prije nekoliko dana u Tinovu je gradu održan sastanak između predstavnika Hrvatskih pošta s jedne strane te čelnika Grada Vrgorca i predsjednika mjesnih odbora spomenutih sela s druge strane.

Prema informacijama koje smo dobili, predstavnici Hrvatskih pošta traže da Grad Vrgorac pokrije gubitke navedenih ureda svake godine te da oni jedino na taj način mogu i dalje raditi. Šuška se da je taj iznos za Rašćane oko 40.000 kuna godišnje, dok je za Dusinu nešto veći, oko 50.000 kuna. Znači, Grad Vrgorac trebao bi godišnje Hrvatskoj pošti plaćati oko 90.000 kuna kako ne bi došlo do zatvaranja tih pošta.

− Nama je ta pošta sve, jedini izlaz u svijet. Rašćane su od Vrgorca udaljene 23 kilometra, do njih više ne vozi ni jedan autobus, a u selu uglavnom žive stariji i nemoćni i oni tu plaćaju sve svoje račune. Ako bi došlo do zatvaranja pošte, to bi bio težak udarac za nas. Stoga se nadamo da će aktualna gradska vlast poduzeti sve korake da do toga ne dođe − istaknuo je Matko Bašić, potpredsjednik Mjesnog odbora Rašćana.

Kontaktirali smo i s vrgoračkim dogradonačelnikom Željkom Pervanom da čujemo što će Grad Vrgorac poduzeti u vezi s tim.

Pervan nam je kazao da se mora čuti s gradonačelnikom Borisom Matkovićem te ga upitati može li dati izjavu, s obzirom na to da Matković ne želi davati nikakve izjave za “Slobodnu“.

Međutim, nakon toga se više nije javio.

No, neslužbeno doznajemo da će se ovaj problem naći na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća i da će gradski vijećnici odlučiti o sudbini poštanskih ureda u Rašćanima i Dusini.

Tekst i slika: M. PRIMORAC


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 07:43