StoryEditorOCM
Svijetpogled filozofa

Žižek: Svi koji podržavaju Putina zato što im nisu dragi NATO i Amerika - griješe! Jer na djelu je ruski neofašizam

Piše vijesti sd
20. veljače 2023. - 07:20
Slavoj Žižek: Putin govori svijetu da nastupa u ime svih potlačenih naroda u borbi protiv kolonijalne imperijalističke dominacije... Ali to nije antiimperijalna emancipacija: to je zapravo prijedlog novog neofašističkog jedinstvaZeljko Puhovski/Cropix

Slovenski filozof svjetskog glasa, Slavoj Žižek, govorio je za ruski neovisni ruski portal Meduza o rusko-ukrajinskom ratu kao dijelu globalnog ideološkog sukoba.

Komentira situaciju u samoj Rusiji, ideološki okvir Putinove agresivne politike, zablude Zapada i ljevičara, u koje se i sam svrstava... Evo najintrigantnijih izvadaka:

- Ne vidim nikakvu mogućnost da neki specijalni avion doveze Putina, Medvedeva i ostale u Haag, a da se Rusija prije toga ne promijeni. Tako da, umjesto da demoniziramo Putina, trebalo bi razmotriti podrijetlo ove situacije i zapitati u čemu je Zapad pogriješio 90-ih godina prošlog stoljeća, jer svakako nije nevin u svemu ovome.

Pogledajte paradoks Rusije iz Jeljcinove ere: dogovor između postsovjetske Rusije i zapadnih zemalja značio je da će Rusija ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 20:30