StoryEditorOCM
Svijetpohlepni prevarant

‘Vidovnjak‘ godinama varao dobrostojeću ženu, tereti ga se da joj je uzeo više od 1,5 milijun eura, iako je iznos i viši

Piše vijesti sd
24. travnja 2024. - 10:38

Prevare različitih šarlatana s ruba društva znaju se događati, a iznos zna biti velik.

Tako je jedna praznovjerna žena samoprozvanom vidovnjaku tijekom godina platila više od milijun i pol eura, vjerujući da će joj donijeti sreću i sprati navodnu ljagu s nje i njezine obitelji. Suđenje za iznudu počelo je u utorak u Münchenu, prenosi Njemačka novinska agencija (dpa) i Fenix-magazin.

Čitanje optužnice je odmah nakon čitanja prekinuto jer je obrana optuženog (47) zatražila da se pokuša izvansudskom nagodbom.

Tijekom susreta s dobrostojećom ženom, "vidovnjak" je izvodio misteriozne rituale tijekom kojih se morala moliti. U policiji kažu kako je moguće da je osumnjičenik u vodu koju je koristio u tim obredima stavljao psihoaktivne supstance.

Rekao joj je da je muž vara i za dokaz je tražio novac.

"Vidovnjak" je optužen za 62 prijevare, a njegova supruga (39) za sudioništvo u njih 18. Bračni par navodno je od žene uzimao novac od 2011. godine.

Optužnica se odnosi samo na razdoblje od 2018. godine, tijekom kojeg je bračni par od žrtve navodno iznudio gotovo 1,6 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:38