StoryEditorOCM
Svijetšto je sada ovo?

Veliki obrat u istrazi! Grčka policija ‘poklopila‘ odvjetnike i demantirala ključne elemente istrage: ‘Mi to nemamo...‘

Piše L.G./JL
13. kolovoza 2023. - 23:02

Policija nastavlja potragu kako bi pronašla ubojicu Michalisa Katsourisa u krvavoj noći u Novoj Filadelfiji prošlog ponedjeljka. No, sada se čini, piše grčki portal Newsit, da je došlo do novog obrata u istrazi.

Naime, Vassilis Noulezas, odvjetnik trojice uhićenih hrvatskih huligana, ali i Alexis Kougias, odvjetnik uhićenog grčkog poduzetnika, tvrdili su da policija raspolaže snimkama na kojoj se vidi ubojstvo 29-godišnjeg Michalisa.

Konkretno, prema riječima Alexisa Kougiasa, odvjetnika optuženog: "Postoji video u okolini stadiona AEK-a, posebno jasan, koji je uspio uhvatiti ono što se događalo u mraku... video s ove snimke prikazuje trenutak u kojem jedan ubada pokojnog Michalisa. Video je šokantan."

S druge strane, nešto slično je potvrdio i odvjetnik trojice navijača Dinama, dodajući da se čini "da je ubojica Michalisa prilično visok i krupan čovjek."

No, sada policijski izvori sve to demantiraju te napominju da u svom posjedu nemaju video na kojem je snimljena osoba koja je nožem izbola Michalisa Katsourija.

No, kažu, istražuju još jednu snimku na kojoj se vidi kako muškarac s palicom udara 29-godišnjaka, no nije poznato radi li se o istom muškarcu koji ga je na kraju i izbo. Policija, izgleda, ponovno analizira sve snimke, prenosi Jutarnji.hr

Istovremeno, očekuje se pregledavanje svih telefonskih razgovora uhićenih s mobitela koji su u to vrijeme bili aktivirani na području ispred stadiona AEK-a. Prema izvješću grčkih medija, pod lupom vlasti našla su se i dvojica Grka koji su navodno vodili jurišni bataljun AEK-a. Ključna uloga od te dvojice pripada onome koji je na snimkama otkrivena lica i nenaoružan. Za policiju je, pišu grčki mediji, vrlo važan jer je nakon tučnjave čuo tko je što rekao. Možda je čuo i da se huligan pohvalio ubojstvom, špekuliraju grčki mediji. Druga ključna osoba je čovjek sa zelenom bakljom koji, navodno se vidi na snimkama, daje znak za napad hrvatskom bloku navijača i vodi ostale kako bi znali gdje je linija između Hrvata i navijača AEK-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 21:20