StoryEditorOCM
Svijetnove napetosti

Automobilom se zabio u gomilu ljudi, prvi izvještaji su stravični! Javio se Hamas: ‘Krv naše djece nije jeftina!‘

Piše Vijesti SD
4. srpnja 2023. - 12:59

Kako javlja BBC, u stravičnom napadu u Tel Avivu je ozlijeđeno sedam osoba, od kojih su tri u teškom stanju, objavila je izraelska policija u najnovijem izvješću.

Policajci su potvrdili da je osumnjičenik vozio vozilo putujući od juga prema sjeveru ulicom Pinchas Rosen u Tel Avivu, kada se "zabio u pješake koji su stajali ispred trgovačkog centra, a potom je izašao iz vozila kako bi izbo civile oštrim predmetom".

Žrtve su prevezene u bolnice Beilinson i Ichilov, prema medicinskim dužnosnicima, a hitne službe trenutno su na mjestu događaja.

Reuters javlja da je osumnjičeni napadač Palestinac sa Zapadne obale.

Ovaj napad dolazi u razdoblju novih napetosti. Najmanje je troje djece među 10 ubijenih nakon napada izraelskih snaga na izbjeglički kamp u palestinskom gradu Jeninu, priopćio je humanitarni ured UN-a. Svjetska zdravstvena organizacija priopćila je da su hitne službe spriječene ući u kampove kako bi liječile ozlijeđene.

Tisuće ljudi pobjeglo je iz kampa na okupiranoj Zapadnoj obali nakon što je Izrael u ponedjeljak pokrenuo smrtonosnu vojnu operaciju.

U međuvremenu, BBC javlja da je odgovornost za napad preuzeo Hamas. Britanski medij dobio je i izjavu palestinske militantne skupine Hamas i njenog glasnogovornika Muhammada Hamadeha.

Kaže da je "herojski" napad u Tel Avivu dio "prirodnog odgovora na masakr palestinskog naroda" te da je u pitanju "legitimna samoobrane protiv kršenja svih ljudskih normi od strane izraleskog okupatora".

Dalje stoji: “Okupator se mora pripremiti za prebrojavanje svojih mrtvih i ranjenih, jer krv naše djece nije jeftina”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 01:27