StoryEditorOCM
Svijetstrava u Njemačkoj

Kamere snimile užas na stanici podzemne željeznice: Afganistanac silovao 18-godišnjeg nemoćnog poljskog studenta

Piše Anita Belak Krile
22. kolovoza 2023. - 18:53
Stanica Max-Weber-Platz metroa na kojoj se dogodio gnjusni  zločin Peter Kneffel/Dpa Picture-alliance Via Afp

Poljski student u dobi od 18 godina brutalno je silovan ovaj vikend u Münchenu na postaji podzemne željeznice Max-Weber-Platz. Kako navodi njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung, mladića, koji studira jezik u Njemačkoj, silovao je 20-godišnjak afganistanskog podrijetla, a užas se događao u noći sa subote na nedjelju između 2.35 i 3.05 sati kad podzemni vlak nije vozio. Poljak je otišao s jedne zabave, bio je jako alkoholiziran te se tako pijan srušio i zaspao na stanici podzemne željeznice. Policija navodi kako je bio toliko nemoćan od alkohola da bi se mogao braniti.   

Glasnogovornica policije je ustvrdila kako se na video snimkama nadzorne kamere vidi kako je počinitelj analno silovao žrtvu. Prije nego što je gnjus pustio silovanog mladića, ukrao mu je mobitel. Dan nakon zločina žrtva je podnijela prijavu policiji koja je pomoću ukradenog mobitela locirala 20-godišnjeg počinitelja te mu je sudac odredio istražni zatvor u kojem se sad nalazi.

image

Metro u Münchenu 

Frank Hoermann/sven Simon/Dpa Picture-alliance Via Afp

Zar je moguće da nitko nije vidio? 

Frankfurter Allgemeine Zeitung piše kako je video nadzor "djelomično" zabilježio događaj, ali ne tijekom cijelog vremenskog razdoblja. Mnogo toga još treba istražiti te utvrditi postoje li možda ipak svjedoci užasnog događaja.

Policija je odbacila spekulacije da je osoblje podzemne stanice svjedočilo zločinu, a da nije reagiralo.

Prema službenim informacijama, službenici osiguranja koje zapošljava munchenski prijevoznik (MVG) još provjeravaju na kamerama je li bilo ljudi na stanici prije zatvaranje.

U noći zločina posljednji je vlak stao u 2.27 sati na Max-Weber-Platzu, a vrata na stanici Max-Weber-Platz zatvorena su oko 3.10 ujutro.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 06:19