StoryEditor
Svijetplanovi su tu

Trump otvorio svoj ured na Floridi, trenutno razmatra osnivanje nove političke stranke

Piše Hina
26. siječnja 2021. - 07:51
AFP

Donald Trump je u ponedjeljak otvorio ured na Floridi koji će voditi njegove poslove kao bivšeg predsjednika SAD-a i promicati program njegove administracije.

"Ured će biti odgovaran za vođenje korespondencija predsjednika Trumpa, javnih istupa i pojavljivanja te službenih aktivnosti kako bi se promicali interesi Sjedinjenih Država i nastavili propagirati programi Trumpove administracije kroz  promicanje, organiziranje i javni aktivizam", kaže se u izjavi. 

Objava o osnivanju ureda došla je istog dana kada je Zastupnički dom predao senatu  protiv Trumpa optužnicu za poticanje pobune u govoru prije upada Trumpovih pristalica u zgradu Kongresa 6. siječnja, Suđenje u senatu bi trebalo početi 9. veljače.  

U oproštajnom govoru posljednjeg dana svojeg predsjedništva, Trump je svojim pristašama rekao: "Vratit ćemo se na neki način".

Otkako je prošle srijede odletio iz Washingtona na svoje imanje Mar-a-Lago na Floridi Trump se nije pojavljivao u javnosti.   

List Wall Street Journal je izvijestio da je posljednjih dana svojeg mandata Trump sa suradnicima razgovarao o formiranju nove političke stranke pod nazivom "Patriotska stranka".

Trump je od izbora za predsjednika SAD-a  3. studenog, na kojima je pobijedio demokrat Joe Biden, neuspješno pokušavao osporiti i promijeniti njihov ishod, neutemeljeno tvrdeći da ih je izgubio zbog izborne prevare. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. ožujak 2021 08:35