StoryEditorOCM
Svijetstrava u Münchenu

Šestero razrednih kolega mučilo, tuklo i ponižavalo 12-godišnju djevojčicu, zbog godina neće kazneno odgovarati

Piše vijesti sd
3. kolovoza 2023. - 08:30
Četvero djevojčica su od dva dječaka dobile savjete kako boksački udarati tako da stvarno boli (ilustracija)Željko Puhovski/Cropix

Posljednjih dana u Hrvatskoj, konkretno u Zagrebu, zabilježeno je nekoliko slučajeva nasilja koje su počinile maloljetne osobe.

Nažalost, toga ima i drugdje, konkretno u u Bavarskoj.

U petak, 28. srpnja, bio je zadnji dan školske godine, a 12-godišnjakinja iz Münchena će ga pamtiti po hororu koji je doživjela.

Nju je grupa tinejdžera iz njezinog razreda je nakon završetka nastave mučila, tukla, ponižavala, na njezinim rukama i nogama gasila cigarete te su je tjerali da kleči pred njima. Navodno je nasilje trajalo tri sata, a cijeli događaj su snimali mobitelom.

Grupu su navodno činile četiri djevojke i dva mladića.

– Djevojčice su od dječaka dobile savjete kako boksati tako da stvarno boli. To je kao u u ratu i to usred Münchena, rekao je otac, prenosi Fenix-magazin.

Učenici još nepoznati policiji

Kada njihova kći nije došla kući niti se javila na mobitel, roditelji su se zabrinuli. Ali oko 13.30 sati, djevojčica je nazvala te je roditelje čekala na autobusnoj stanici.

– Imala je modricu na oku, i tragove ugašenih cigareta na nogama i rukama, rekli su roditelji.

Obitelj dvanaestogodišnjakinje podnijela je prijavu u policiji.

– Šestero osumnjičenika još nije identificirana, pa još nije potvrđena ni njihova dob, priopćili su iz policije.

Kako prenosi TZ, grupa je navodno više puta pljuvala na pod ispred djevojčice i ponižavala je. Sve su iz zabave snimali. Njemački lokalni mediji pišu kako počinitelji vjerojatno neće biti kažnjeni jer imaju manje od 14 godina, ali bi mogli biti udaljeni iz škole koju pohađaju zajedno sa žrtvom.

Odjel za obrazovanje i sport (RBS) navodno je priopćio da je mladima zabranjen ulazak u školu dok se službeno ne zaključi njihovo isključenje iz škole, prenosi Fenix-magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 23:43