StoryEditorOCM
Svijetdvostruki život

Prijatelji frapirani, obitelj u suzama: Uhićen čovjek koji je u SAD-u tri puta bio najtraženija osoba!

Piše JL
10. srpnja 2023. - 11:58

Donald Santini (65) uhićen je prošli tjedan u južnoj Kaliforniji nakon što je 40 godina proveo u bijegu jer je 1984. godine nasmrt zadavio Cynthiju ‘Cindy‘ Ruth Wood (33) u Bradentonu na Floridi.

Riječ je o bjeguncu koji je tri puta bio najtraženija osoba u Americi - 1990., 2005. i 2013. godine - a na toj je listi ostao sve dok policajci ovog lipnja nisu dobili njegov zahtjev za izradu putovnice. Određen mu je pritvor bez jamčevine, a sudac u Tampi u četvrtak ga je nazvao ‘definicijom rizika od bijega‘, piše Daily Mail, prenosi Jutarnji list.

Nakon uhićenja Santini je čak napisao pismo lokalnoj novinskoj stanici u kojem, između ostalog kaže: "Razlog zbog kojeg sam mogao tako dugo bježati je život pun ljubavi i poštovanja."

- Stvari nisu onakve kakvima se čine. Trebam odvjetnika koji me ne pokušava progurati kroz sustav da me ušutka. Problem je što nemam novca - dodao je.

Četiri desetljeća je Santini živio pod imenom Wellman Simmonds nedaleko od San Diega u gradiću Campo, koji ima 3000 stanovnika. U ožujku 1990. godine oženio se i ubrzo dobio kćer koja je nakon uhićenja bila uvjerena da njezin otac nije mogao napraviti ono za što ga se optužuje.

image
Douglas R. Clifford/Zuma Press/Profimedia/Douglas R. Clifford/Zuma Press/Profimedia

"Nedostaješ mi tata. Ostani jak.", poručila je na društvenim mrežama.

Santini je živio u seoskoj kući u kojoj je postavio nadzorne kamere i bodljikavu žicu kada je služio kao predsjednik Lake Morena Views Mutual Water Company. Često se pojavljivao na javnim skupovima, a susjedi su ga smatrali ‘stupom zajednice‘ pa su bili zapanjeni ovom viješću. Kao i činjenicom da Santini zapravo ima 65 godina, iako im se predstavljao kao 80-godišnjak.

U pismu u kojem je prosvjedovao zbog uhićenja i pokušao dokazati svoju nevinost dok je u zatvoru čekao izručenje u San Diegu, Santini je tvrdio je da je bio aktivan u lokalnom Rotary klubu i da je vlasnik tajlandskog restorana. Ispričao se za svoje greške iz prošlosti, ali nije spominjao ubojstvo Cynthije Wood kad jednu od njih. Dužnosnici pak tvrde da to ubojstvo nije bio njegov jedini nasilni zločin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:12