StoryEditorOCM
Svijetsnažno podrhtavanje

Potres magnitude 6,3 pogodio sjeverne Filipine: zaustavljen promet u Manili, nema izvještaja o žrtvama ili većoj šteti

Piše Hina
16. lipnja 2023. - 06:55

Potres magnitude 6,3 pogodio je u četvrtak glavni filipinski otok, priopćile su vlasti, zaustavivši željeznički promet u glavnom gradu Manili.

Nema izvještaja o žrtvama ili većoj šteti nakon potresa koji se dogodio u moru na dubini od 10 kilometara i osjetio u obližnjim provincijama, objavila je filipinska seizmološka agencija.

Ministarstvo prometa priopćilo je kako je zbog potresa zaustavljen rad triju nadzemnih željezničkih linija u Manili.

"Željeznice i zračne luke obustavile su rad. Za sada nema izvješća o većim posljedicama potresa i nadamo se da će tako i ostati", rekao je glasnogovornik civilne obrane i  pomoćnik državnog tajnika Bernardo Rafaelito Alejandro za GMA televiziju.

Reutersov svjedok rekao je kako su se tresla stropna svjetla u hotelu u jednoj od poslovnih četvrti Manile gdje je predsjednik Ferdinand Marcos Jr. razgovarao s novinarima nakon što je prisustvovao međunarodnom trgovinskom forumu.

Gradonačelnik Calatagana Peter Oliver Palacio, grada udaljenog samo pet kilometara od epicentra, rekao je za radio DZMM kako je potres bio vrtoglav te dodao da je gradski inženjerski odjel dobio upute da provjeri ima li štete.

Seizmološka agencija prvotno je zabilježila potres magnitude 6,2, ali je kasnije to promijenila na 6,3. Izvijestila je kako očekuje štetu i naknadne potrese. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:35