StoryEditorOCM
Svijetiscjelitelji ubijaju

Policija pronašla tijela okrutno ubijenih dviju žena u jednoj od najnaprednijih indijskih pokrajina. Stoje li iza svega crna magija ili financijski motivi?

Piše S.K.
14. listopada 2022. - 18:32
Indijke i Indijci sve češće prosvjeduju protiv nasilja nad ženama. Rujanske demonstracije u Mumbaiju protiv ukidanja kazne za 14 silovatelja i ubojica obitelji Bilkis BanoAFP

Ubojstva žena u Indiji prečesto postaju globalna vijest i velike problem indijskoga društva. Predstavnici vlasti i policije deklarativno rade na rješavanjima slučajeva i njihovom sprečavanju, možda i pod pritiskom masovnih prosvjeda ogorčenih Indijki i Indijaca.

Međutim, aktualni slučaj ponovno je ovu temu vratio na crne kronike.

Policija je u južnoj indijskoj državi Kerala uhitila tri osobe osumnjičene za ubojstvo dviju žena u, kako se sumnja, ritualnom žrtvovanju. Posmrtni ostaci žena pronađeni su u utorak, 11. listopada. Žrtve rituala bile su dvije žene u dobi od 57 i 49 godina. Policija vjeruje da su ubijene u razmaku od nekoliko mjeseci.

Osumnjičeni su bračni par - "ajurvedski iscjelitelj" Bagawal Singh i njegova supruga Laila, kao i njihov poznanik Mohammad Shafi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 17:23