StoryEditorOCM
SvijetDOČEKALI SU

Poboljšava se stanje u Grčkoj, otvorene su terase restorana i kafića iako je policijski sat i dalje na snazi: ‘Osjećam se kao da sam oživio‘

Piše HINA
3. svibnja 2021. - 19:08
Ljudi sjede na terasi restorana na trgu Monastiraki u Ateni 3. svibnja 2021., dok se restorani i kafići u Grčkoj otvaraju nakon šest mjeseci zatvorenosti zbog pandemije Covid-19Angelos Tzortzinis/AFP

Grčki restorani i kafići u ponedjeljak su nakon šest mjeseci ponovno otvorili terase na koje su pohrlili građani željni "starog normalnog".

- Osjećam se kao da sam oživio-  rekao je umirovljenik Andreas Riminiotis sjedeći na osunčanoj terasi kafića Da Capo u Ateni.

- Prije zatvaranja u studenome, svaki dan sam s prijateljima ovdje dolazio na kavu. To mi je bio najdraži način da provedem vrijeme, lijek za sve bolesti-  dodao je.

Grčka je pod protupandemijskim mjerama bila od studenoga prošle godine, a otvaranje se poklopilo s proslavom pravoslavnog Uskrsa.

Treći val pandemije osobito je pogodio Grčku gdje je u nekoliko posljednjih mjeseci umrla većina od 10.000 žrtava covida-19.
Škole i tvrtke otvorene su još početkom travnja. 

Procjenjuje se da u grčkim restoranima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:36