StoryEditorOCM
SvijetUZNEMIRUJUĆE

Nikad viđena snimka Hamasovih militanata kako se obračunavaju s taokinjama: ‘Tako ste lijepe...‘

Piše L. G./JL
22. svibnja 2024. - 20:32

‘Hostage and Missing Families Forum‘ objavio je snimku koja prikazuje otmicu IDF-ovih vojnikinja tijekom 7. listopada, snimljenu kamerama koje su imali pripadnici Hamasa. Žene su prekrivene krvlju, dok im stavljaju lisice i guraju ih uz zid, prenosi Israel Hayom.

Roditelji vojnikinja odlučili su u srijedu objaviti snimku, kako bi prikazali nasilan i degradirajući tretman koji su im članovi obitelji doživjeli. Video je, navode, montiran i cenzuriran, stoga ne uključuje uznemiravajuće dijelove ili izrazito nasilne scene, prenosi Jutarnji list.

Taoci objašnjavaju da imaju prijatelje u Palestini, dok pripadnici Hamasa međusobno govore da ih treba fotografirati. Počeli su vikati na vojnikinje: “Tišina! Sjedni”’, uz prijetnje da će ih streljati. U jednom trenutku su sjeli pored žena i rekli: “Evo djevojaka!”, koristeći izraz na arapskom koji implicira da mogu zatrudnjeti, dodajući: “Ovo su cionisti, tako ste lijepe”.

Izjavili su pred taocima i da su im braća umrla zbog njih, stoga će ih ubiti. U bazi Nahal Oz ubijeno je 15 promatrača IDF, ali vjeruje se i da su neki od njih uzeti kao taoci. IDF nije rekao koliko ih je još uvijek u zarobljeništvu.

- Ovo je najužasniji video koji sam dosad vidjela, pokazuje dubinu njihovog zla. Nisu samo došli i oteli ih, oni su psihički mučili te djevojke. Ovo je još jedan dokaz da naš najveći strah, silovanje, nije samo strah jer dobivamo toliko indikacija da se to stvarno događa - rekla je Ashley Waxman-Bakshi, rođakinja jedne od vojnikinja na snimci.

Smatra da svijet počinje zaboravljati da tamo ima mladih žena, objašnjavajući da iako cijeli svijet priča o Haagu, najvažnije je da se taoci vrate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 22:02