StoryEditorOCM
Svijetpriznali sve

Nevjerojatna sudska presuda: muškarac poslao emoji kao odgovor pa ostao bez više od 50.000 eura!

Piše Vijesti SD
8. srpnja 2023. - 21:58

Odgovor na SMS poruku s emojijem “palac gore” skupo je koštao jednog mladog poljoprivrednika iz Kanade. Mora platiti više od 60 tisuća dolara jer je poslao spomenuti emoji predstavniku tvrtke koji je to protumačio kao potvrdan odgovor na ugovor o narudžbi, prenosi Fenix magazin.

Naime, ovih je dana sud u kanadskom gradu Swift Currentu, u kanadskoj pokrajini Saskatchewan, donio presudu prema kojoj poljoprivrednik mora platiti 61.442 dolara (56.185,58 eura) kao odštetu za neispunjeni ugovor.

Bizaran slučaj dogodio se u ožujku 2021. godine u Kanadi. Jedna tvrtka je od poljoprivrednika Chrisa Achtera htjela naručiti 86 tona biljke lan. Predstavnik tvrtke Kent Mickleborough telefonskim je putem kontaktirao Chrisa Achtera te su se dogovorili da će poslati ponudu SMS-om.

Mickleborough je to i učinio, te zatražio isporuku lana u studenom. U poruci je tražio od poljoprivrednika da potvrdi ugovor. U poruci je napisao “molimo potvrditi ugovor o isporuci lana”.

Achter, koji živi u gradu Swift Current, odgovorio je emojijem s palcem gore. Međutim nije isporučio lan u studenom kako je u ugovoru zatraženo. Naime, “palac gore” Mickleborough je protumačio kao potvrdan odgovor na ugovor, a Achter samo kao odgovor da je primio ponudu ugovora.

Naposljetku je sve završilo na sudu.

– Nisam imao vremena pregledati ugovor i samo sam htio reći da sam primio njegovu SMS poruku, rekao je Chris Achter na sudu.

Nevjerojatno, ali sud u Swift Currentu je presudio u korist tvrtke.

Sudac Timothy Keene, koji je u jednom trenutku upotrijebio definiciju simbola s dictionary.com

– Ovaj sud spremno priznaje da je  (palac gore) emoji netradicionalno sredstvo za “potpisivanje” dokumenta, ali je ipak pod ovim okolnostima to bio valjan način za potpis, napisao je sudac u presudi, objavili su američki mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:07