StoryEditorOCM
Svijetslavili pobjedu

Nesvakidašnja nezgoda u Turskoj; 18 ozlijeđenih nakon što se balkon s političarima sručio na simpatizere stranke

Piše VIJESTI SD
1. travnja 2024. - 16:45

Nesreća na balkonu tijekom proslave pobjede CHP-a na lokalnim izborima u Turskoj

Više od 18 osoba je ozlijeđeno kada se srušio balkon sa pristašama Republikanske narodne stranke tijekom proslave pobjede na lokalnim izborima u Turskoj. Balkon se srušio tijekom slavlja u jugozapadnom turskom gradu Denizliju, a na snimci se vidi kako balkon popušta pod teretom dužnosnika CHP-a, a zatim pada na simpatizere ispred središnjice stranke.

Republikanska narodna stranka, glavna oporbena stranka u Turskoj, ostvarila je velike pobjede na lokalnim izborima u toj zemlji i zadržala kontrolu nad najvećim gradom Istanbulom i glavnim gradom Ankarom.

CHP je u gotovo svim većim gradovima pobijedio vladajuću stranku AKP na čelu s aktualnim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Kandidat za predsjednika seoskog vijeća u turskom gradu Elazigu, podsjetimo, preminuo je od srčanog udara nakon što je voljom ždrijeba izgubio izbore! Tragedija se dogodila u selu Gunbagi nakon što je sadašnji predsjednik seoskog vijeća Mustafa Demir dobio isti broj glasova kao i njegov protukandidat na izborima.

Općinski izbori održani 31. ožujka označili su ključan trenutak u turskoj političkoj povijesti, s CHP-om koja je pretekla vladajuću stranku AKP u nekoliko ključnih gradova, uključujući Istanbul, Ankaru i Izmir. Ova pobjeda viđena je kao značajan udarac dugogodišnjoj vladavini predsjednika Erdogana i jasan pokazatelj želje javnosti za promjenom, vođene ekonomskim nezadovoljstvom i pozivom na demokratičnije upravljanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 19:52