StoryEditorOCM
Svijetglavna tema

NATO Rusiji poslao snažnu poruku, prozvao ih zbog mogućeg napada na Ukrajinu: ‘Učinite li to, snosit ćete posljedice!‘

Piše Hina
26. studenog 2021. - 19:08
6575899 18.06.2021 Members of the Serbian special forces take part in the 2021 Slavic Brotherhood trilateral military exercise involving Russian, Belarusian and Serbian armed forces at the Raevsky training ground near Novorossiysk, Russia. Vitaly Timkiv/Sputnik (Photo by Vitaly Timkiv/Sputnik/Sputnik via AFP)Vitaly Timkiv

Glavni tajnik NATO-a Jens Stotenberg upozorio je u petak Rusiju na "posljedice" i "cijenu koju će platiti ukoliko upotrijebi silu protiv Ukrajine" sa snagama spremnim za borbu upućenima na granice te zemlje. 

"Jako nas zabrinjava ono što se događa. Rusija je drugi put ove godine koncentrirala tešku opremu, tenkove i postrojbe spremne za borbu na granice Ukrajine. Retorika joj je agresivna i nisu jasne njezine namjere", izjavio je Norvežanin Stoltenberg na konferenciji za novinare u sjedištu Saveza. 

"Rusija je u prošlosti napala Ukrajinu pripojivši Krim i podržava separatiste u Donbasu. Mora biti jasno da će ukoliko Rusija upotrijebi sili protiv Ukrajine to imati posljedice i za to će platiti. I zato i dalje pozivamo Rusiju da izbjegne eskalaciju", upozorio je.

"Situacija ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 04:26