StoryEditorOCM
Svijetakvizicija

Kapitalni manevar Sorosa netom prije izbora u SAD-u: ‘Njegova misija posvećena je sprječavanju reizbora Donalda Trumpa‘

Piše JL
25. veljače 2024. - 20:21

Poznato je da bi milijarder George Soros uskoro mogao preuzeti veliki udio u drugoj najvećoj radijskoj tvrtki u SAD-u - piše Jutarnji list

Tako bi pod svoju kontrolu stavio više od 220 postaja diljem zemlje i dobio kontrolu nad medijskim sadržajem. Doduše, u tome će ga pokušati spriječiti AllSides Technologies, Inc., tvrtka za tehnološka rješenja koja se zauzima za "održavanje ravnoteže" u medijskom prostoru.

Naime, oni nude rješenje radijskim postajama i drugim informativnim postajama koje pate od krize integriteta jer su se pojavile vijesti da će "Soros Fund Management" postati najveći dioničar u Audacy, Inc.-a, treće najveće radijske tvrtke u SAD-u, ujedno i vlasnika 235 radijskih postaja diljem 48 medijskih tržišta.

image

Donald Trump

Win Mcnamee/Getty Images Via Afp

AllSides nudi tehnološke alate i usluge za pomoć redakcijama i korisnicima vijesti u borbi protiv pristranosti, dezinformacija i manipulacije. Danas je AllSides također najavio novu uslugu, AllSides Balanced News Minute, komponentu koja prati ključne razlike u izvješćivanju u nacionalnim naslovima. Nadopunit će postojeće AllSides izvore vijesti koji nude gotov, nepristran sadržaj slušateljima i čitateljima digitalnih vijesti, a bit će dostupan u cijelom SAD-u kroz idućih par mjeseci.

AllSides također nudi alate za mjerenje koji pokazuju prepoznaje li publika političku pristranost u izvješćivanju, prenosi Yahoo.

- U AllSidesu smo zabrinuti zbog stranačke manipulacije vijestima koja će dodatno polarizirati našu naciju i ugroziti vjerodostojnost cjelokupne industrije vijesti. Ova akvizicija je zabrinjavajuća, s obzirom na vrijeme i okolnosti - rekao je izvršni direktor AllSidesa John Gable.

- Za borbu protiv prijetnji, AllSides nudi svim radijskim postajama i slušateljima više opcija - dodao je.

Inače, Audacy je u siječnju podnio zahtjev za bankrot, a sudski dokumenti pokazuju da je Sorosev fond preuzeo oko 415 milijuna dolara duga Audacyja, što ga čini najvećim dioničarom emitera - piše Jutarnji list.

Poznato je da George Soros troši svoj novac i utjecaj kako bi podržao političke stavove koje podržava. Nakon što je Soros Fund Management kupio Vice News 2023. i 18 latinoameričkih radio postaja 2022., kritičari su davnih dana izrazili zabrinutost oko stranačkog utjecaja u vijestima. Yahoo, između ostalog, navodi kako je Soroseva misija posvećena utjecanju na sprječavanja reizbora Donalda Trumpa u SAD-u. "Tko ga uopće može spriječiti u novoj akviziciji?", zaključuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:32