StoryEditorOCM
SvijetAustrijski ‘bauk‘

Kad čujete zašto Graz i Salzburg daju povjerenje komunistima, pomislit ćete kako ni nama takva vlast ne bi loše došla

Piše Damir Pilić
6. travnja 2024. - 13:12
Elke Kahr, gradonačelnica Graza, i sama provodi pravilo štajerskih komunista da svi njihovi politički predstavnici veći dio plaće doniraju u socijalne fondove. Od tako prikupljenih 2.5 milijuna eura više od 20.000 građana dobilo je pomoć za rješavanje hitnih problemaHeinz Tesarek/Apa-picturedesk Via Afp

Zamislite da se u drugom krugu lokalnih izbora u Zagrebu nađu Tomislav Tomašević iz Možemo! i Katarina Peović iz Radničke fronte. Zamislite, nadalje, da Tomašević u tom drugom krugu osvoji 60, a Peović 40 posto glasova. I na kraju, zamislite da nakon toga gradonačelnik Tomašević postavi Peović za dogradonačelnicu.

Bio bi to potpuni šok za hrvatsku desnicu, koja bi se dala u plač i kuknjavu: s Kaptola bi stizale anateme i lamentacije o moralnoj propasti Croatije, seoski župnici bi proklinjali neodgovornu pastvu u metropoli koja je na vlast dovela boljševike i ugrozila katoličke temelje države, HDZ bi organizirao ratne veterane da na svakom zagrebačkom raskršću drežde s plinskim bocama, a čelništvo Domovinskog pokreta bi izvelo kolektivni seppuku.

Tako bi to izgled...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:25