StoryEditorOCM
Svijet‘jedino želim doma‘

Hamas objavio uznemirujuću snimku navodne taokinje otete na festivalu: Ja sam Maya. Operirali su me. Izvucite me odavde!

Piše JL
17. listopada 2023. - 10:09

Hamas je objavio uznemirujuću video snimku za koju tvrdi da prikazuje Izraelku, koju su za vrijeme posjeta glazbenom festivalu Supernova oteli i odveli u Gazu. Kako tvrdi Izrael, ukupno 199 taoca su oteli Hamasovci na krvavu subotu 7. listopada.

U videozapisu, koji je objavljen na Hamasovom službenom Telegram kanalu, mlada žena Maya Shem na hebrejskom jeziku se izravno obratila kameri tvrdeći da je iz središnjeg Izraela, piše Jutarnji list.

Na snimci je rekla da se njezini otmičari brinu o njoj. Također se vidi da je djevojka ozlijeđena, ali da joj daju medicinsku pomoć.

To je prva snimka nekog taoca koju je objavio Hamas, a na videozapisu se navodi da je oteta 7. listopada na dan kada je Hamas iznenada napao jug Izraela.

image
Screenshot/X

- Ja sam Maya Shem, imam 21 godinu i dolazim iz Shohama. Trenutačno sam u Gazi. Bila sam na festivalu. Ruka mi je teško ozlijeđena. Imala sam operaciju u bolnici u Gazi, koja je trajala tri sata. Brinu se o meni, daju mi lijekove, sve je u redu. Jedino što želim da me što prije vrate doma, mojim roditeljima. Izvucite me odavde što je prije moguće. Molim vas, zavapila je Maya.

Festival koji se održavao u pograničnom području bila je jedna od prvih meta Hamasa. Stotine ljubitelja glazbe okupilo se na festivalu plesa u pustinji, a veselje je prekinuto krvoprolićem u režiji Hamasa, liji su militanti nasumice pocali po posjetiteljima, a dio njih su oteli i odveli u Gazu kao taoce.

image
Jack Guez/Afp

VIdeo taokinje je objavljen na Hamasovom Telegram kanalu iz sljedeću poruku.

- Mudžahedini iz brigada Al-Qassam pružaju medicinsku skrb zatvorenici u Gazi, koja je zarobljena prvog dana operacije ‘Poplava Al-Aqsa, poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 05:04