StoryEditorOCM
Svijetkrvavi bliski istok

Hamas iznio jedini uvjet za oslobađanje izraelskih taoca: ‘Sve se može riješiti jednim potezom. Ili žele korak po korak‘

Piše hina
28. listopada 2023. - 20:15

Vojno krilo Hamasa objavilo je u subotu da je spremno osloboditi taoce koji su oteti prigodom napada na Izrael 7. listopada u zamjenu za puštanje na slobodu svih Palestinaca zatvorenih u Izraelu.

"Cijena koju treba platiti za veliki broj neprijateljskih talaca koji su u našim rukama je isprazniti zatvore" od palestinskih zatvorenika, rekao je vojni glasnogovornik Hamasa Abu Obeida u snimljenom videu koji je objavljen na televiziji Hamasa  Al-Aksa.

"Ako neprijatelj želi zatvoriti ovaj slučaj zatočenika jednim potezom, spremni smo to učiniti. Ako žele proces korak po korak, i mi smo spremni", dodao je.

Prema posljednjoj procjeni izraelskih vlasti, oko 230 talaca otetih tijekom napada 7. listopada nalazi se u Pojasu Gaze, palestinskom teritoriju u rukama Hamasa.

Više od 1400 osoba Hamas je ubio u Izraelu od nezapamćenog napada, prema podacima izraelskih vlasti.

Ministarstvo zdravstva pod kontrolom Hamasa u subotu je objavilo da je u Pojasu Gaze od početka rata s Izraelom ubijeno 7703 ljudi, među kojima više od 3500 djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 00:36