StoryEditorOCM
Svijetmoguće olakšanje

Britanska zdravstvena agencija ima dobre vijesti: iako je nova varijanta zaraznija, šanse za hospitalizaciju drastično padaju

Piše Hina
23. prosinca 2021. - 23:26
A medical staff's member assists a patient infected by Covid-19 at the intensive care unit of the Centre Hospitalier Regional de la Citadelle in Liege on December 21, 2021. (Photo by JOHN THYS/AFP)John Thys

Omikron u usporedbi s delta sojem koronavirusa donosi manji rizik od hospitalizacije, no njegova veća zaraznost i dalje bi mogla dovesti do većeg broja onih koji trebaju liječničku pomoć, objavila je britanska vlada. 

Analiza preliminarnih podataka britanske agencije za zdravstvenu sigurnost UKHSA pokazala je da osobe s omikronom imaju između 31 i 45 posto manju šansu potražiti pomoć u bolnici u usporedbi s onima zaraženima delta sojem, te između 50 i 70 posto manju šansu za hospitalizaciju.  

Izvršna direktorica UKHSA-e Jenny Harries u četvrtak je rekla kako je „ohrabrujuć rani signal da zaraženi omikronom pod relativno manjim rizikom od hospitalizacija u odnosu na one koji su zaraženi drugim varijantama“. 

Naglasila je kako su to „rani podaci i kako je potrebno j...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:10