StoryEditorOCM
Svijetdno dna

Bolesno da ne može bolesnije: pogledajte što je beogradski tabloid Kurir poklonio svojim čitateljima!

Piše Š.To./JL
10. svibnja 2023. - 22:02

Po mnogima srpski su tabloidi - inače mahom pod kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se preko njih obračunava sa svojim ‘vanjskim i unutarnjim neprijateljima‘ - ‘dno dna‘, no još jedno novo dno dotaknuo je u utorak Kurir.

Ta je publikacija jučer, ni tjedan dana od masakra u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i drugog masakra na području Mladenovca koji je uslijedio, uz novine čitateljima darovala nož. Srpski tabloid uz svaki je kupljeni primjerak čitateljima dijelio i razne ‘normalne‘ poklone, no neki od čitatelja su dobili nož, navodi Jutarnji list 

Nož je bio postavljen preko naslovnice na kojoj se izvještava upravo o ta dva tragična događaja, što svemu daje šokantnu, nadrealnu, bizarnu krajnje neprimjerenu dimenziju.

Do ovoga je došlo u trenutku dok se građani Srbije još uvijek pokušavaju oporaviti od šoka koji su uzrokovala dva masakra i kada građani, dio oporbe i razne civilne organizacije prosvjeduju i traže prestanak promoviranja nasilja putem nekih - poput tabloida - također problematičnih televizija i ostavke dijela dužnosnika.

Ovu je situaciju za N1 komentirala zamjenica glavnog urednika srpskog portala NIN Vesna Mališić, rekavši kako je to znak da mediji u Srbiji ništa ne razmišljaju.

"Radi se o medijima koji nemaju osjećaj za Kodeks novinara. To je divlje ponašanje bez ikakve ograde. Njih ništa ne obvezuje", rekla je Mališić i dodala kako vjeruje da to nije napravljeno namjerno, već da Kuriru nije jasno da to nije u redu.

"Oni ne mogu shvatiti zašto to nije u redu i u tome leži problem. Novinarska pažnja u ovakvim situacijama ne postoji", kaže Mališić.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:51