StoryEditorOCM
Regijanije mu jasno

Vučić zgrožen događanjima u Hrvatskoj: ‘Pa oni se hvale da su ustaše! Nije mi jasno zašto nitko u Europi ne reagira?!‘

Piše S.N/JL
17. svibnja 2024. - 09:31

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u programu RTS-a gdje je govorio o aktualnostima u svojoj zemlji, ali se osvrnuo i na izbore u Hrvatskoj nakon kojih su vladu oformili HDZ i Domovinski pokret.

O formiranju nove vlade u Hrvatskoj, u kojoj neće biti predstavnika Srba, Vučić je rekao da ne zna hoće li se suradnja sa Srbima nastaviti, ali ističe kako nitko iz Europe ni na to nije želio reagirati.

- Pa u Domovinskom pokretu se hvale da su ustaše. Nisam siguran da neće sa Srbima i Pupovcem nastaviti suradnju, ali je zanimljivo da iz Europe nema reakcija. Ako vam je glavni princip pri sastavljanju vlade da ne bude Srba, šta da kažem... - rekao je Vučić.

Istaknuo je da u Vladi Srbije ima Hrvata, iako je Hrvata u Srbiji, koja je gotovo dvostruko veća od Hrvatske po broju stanovnika, tri puta manje.

image
Elvis Barukcic/Afp

Komentirao je i presudu suda u Osijeku gdje je na 14 godina zatvora, kako kaže ‘pod čudnim okolnostima‘, za ratne zločine osuđen sudac Vojnog suda Vojislav Medić. Vučić je istaknuo da njemu država sada ne može pomoći, prenosi Jutarnji. 

‘U našoj zemlji kad dođe Gnjilanska grupa (naziv za grupu kosovskih Albanaca pripadnika OVK koji su optuženi i osuđeni za ubojstva i zločine nad civilima Srbima i nealbancima u Gnjilanu, u drugoj polovini 1999. godine, op.u.), pojavi se američka i još neka ambasada i narede bivšim liderima da ih oslobode sve - ‘džaba što su ubijani Srbi i silovane Srpkinje‘‘, kazao je Vučić.

‘Kad ne znaju kako da presude nekom Srbinu, nije važno kako i što, ali će mu presuditi pod svaku cijenu. Sami smo sudjelovali u takvom ambijentu, takva nam je kvazielita, takvi smo i mi postali‘, rekao je Vučić i dodao da se Srbi ‘ne usuđuju reći što misle‘.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 06:52