StoryEditorOCM
Regijaaktivan na mrežama

Vučić je postao nervozan i paranoidan, broji koliko voditelja državne televizije lajka prosvjede protiv nasilja

Piše Vijesti sd
13. lipnja 2023. - 22:24

Prosvjedi protiv nasilja, koji se svakog petka održavaju u Beogradu, podižu temperaturu u političkom životu Srbije pa i predsjednik Aleksandar Vučić postaje sve nervozniji.

On je sinoć na TV Happy izjavio da četiri od pet voditelja RTS-ovog Dnevnika na društvenim mrežama "lajkaju" prosvjede "Srbija protiv nasilja".

"RTS zauzeli! Nisu fizički ušli, ali mentalno. Pogledajte im samo – imaju četiri voditelja Dnevnika koji im lajkaju prosvjede, četiri od pet, ja mislim, koliko ih ima", rekao je Vučić. Dodao je i da vlast stoga razmišlja kada će organizirati prosvjede ispred javnog servisa.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da Vučić izražava nezadovoljstvo odnosom RTS-a prema prosvjedima "Srbija protiv nasilja".

Krajem svibnja je na Pinku rekao da bi i sam potpisao zahtjev opozicije za smjene na RTS-u.

image

Prosvjednici protiv nasilja okružili su zgradu RTS-a

Robert Fajt/Cropix

"Potpisat ću im, jer mislim da je RTS postao, hajde kao predsjednik, bit ću blaži… Mislim da je RTS postao veoma, veoma pristran na njihovu stranu i to je jedino što mogu reći. Nisam razumio zašto protestiraju, ali oni to iz hira. To oni naučili, još od Mitevića, hajde da idemo, pričamo nešto, pričamo gluposti…", rekao je Aleksandar Vučić, piše N1.

Tada je rekao i da se Dnevnik RTS-a 27. svibnja pet puta uključio u prosvjed koji je održan u okolini sjedišta javnog servisa, i da to ima "još samo u Sjevernoj Koreji".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:24