StoryEditorOCM
Regija‘ajde se upristoji‘

VIDEO Postavljeno pitanje Vučiću diglo tlak: Prijetio, mahao prstom i bjesnio pred novinarima

Piše vijesti sd
8. listopada 2024. - 19:42

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na novinarska pitanja tijekom današnjeg boravka u Crnoj Gori. Veći dio konferencije za medije Vučić je proveo u prepirci s tamošnjim novinarima, a posebno ga je iznerviralo pitanje o Kosovu, piše Nova. rs.

Novinar podgoričke televizije upitao je Vučića o situaciji s Kosovom, koristeći termin „Republika Kosovo“, nabrajajući mu što se sve tamo dogodilo od dolaska SNS-a na vlast.

Vidno iznerviran, Vučić mu je odgovorio. 

„Hvala vam što ste ovo napravili. Da niste, mnogi bi posumnjali u moje riječi. Ovako su se svi uvjerili koliko sam u pravu. Ne postoji nikakva Republika Kosovo, ne postoji po Međunarodnom javnom pravu. 

Ne postoji po Povelji Ujedinjenih naroda, ne postoji po Rezoluciji 1244. Ne smeta mi to što se vi radujete i što želite namjerno provocirati govoreći Republika Kosovo. Zamislite da je govorim o ‘Republici Gusinje’ ili ‘Republici Pljevlja’. Neću vam tako govoriti jer to ne postoji“, rekao je Vučić potom dodajući da je Kosovo dio Srbije. 

image

 

 

Michal Cizek/Afp

Zamolio je novinara da se upristoji, prijeteći mu prstom.

„Aj malo se upristoji, nemoj me prekidati jer sam pažljivo saslušao. Dakle, ustanovili smo da ne podržavate Rezoluciju 1244 i Povelju UN. Ustanovili smo da podržavate cijepanje Republike Srbije i secesionističke pokrete na teritoriju Srbije.

Neće biti promjene stava. Što se tiče osobnih iskaznica i svega drugog, sretan sam zbog svega toga. Mi smo uvijek bili za slobodnu trgovinu, protok roba, kapitala, usluga, svega…To nema veze s državno-pravnim statusom“, rekao je Vučić.

Svoje obraćanje završio je izjavom da Srbija ne izvozi oružje u Ukrajinu i Rusiju, piše Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 20:01