stdClass Object ( [id] => 1152175 [title] => Ubojstvo pripadnika škaljarskog klana Mila Radulovića Kapetana izvedeno je po obrascu Veljka Belivuka, ali počinitelj je napravio fatalnu grešku [alias] => ubojstvo-pripadnika-skaljarskog-klana-mila-radulovica-kapetana-izvedeno-je-po-obrascu-veljka-belivuka-ali-pocinitelj-je-napravio-fatalnu-gresku [catid] => 245 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Agonija Mila Radulovića Kapetana, pripadnika škaljarskog klana, kojega je, prema saznanjima crnogorske policije, u listopadu prošle godine oteo klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, trajala je dva mjeseca, a onda je brutalno ubijen, međutim, prema onome što se zna njegovoj sudbini - ubojstvo ne nosi potpis zloglasne beogradske grupe, iako je jasno da je optuženi pokušao iskopirati "recept Velje Nevolje".

O nestanku Kapetana, visokorangiranog pripadnika crnogorskog klana, dugo se nije javno pričalo, čak ni u veljači po uhićenju Veljka Belivuka, poznatog kao Velja Nevolja, Marka Miljkovića Mesara i ostalih članova njihovog klana. O tome da je neki "škaljarac" kojega zovu Kapetan bio dio zavjere Belivuka i Miljkovića, kojom je otet i ubijen Lazar Vukićević, što se trebalo dogoditi i Aleksandru Šarcu, saznalo se tek ljetos kada su do policije došli podaci iz kriptiranih telefona uhićenih članova klana.

U njima je, naime, između ostalog ostala zabilježena komunikacija između Belivuka i Miljkovića, koji su, sudeći po porukama, ilegalno ušli u Crnu Goru 14. listopada 2020. godine, i drugih pripadnika klana u Beogradu. U njoj su organizirjući otmicu Vukićevića i Šarca spomenuli "Kapetana koji im je šef", piše Blic.

Kako su ubijeni mladići, navodno, radili za "škaljarski klan", postalo je jasno da je u pitanju netko iz njihovih redova tko je zloglasnom dvojcu poslužio kao mamac da ih otme i ubije.

---

image
Velja Nevolja i Marko Miljković Mesar
 
Screenshot RAS Srbija
---

Tako su, dok su ih porukama s Kapetanovog telefona mamili u kuću smrti u Ritopeku, fingirali njegovu komunikaciju sa Aleksandrom Šarcem i Lazarom Vukićevićem. Da nije on pisao, postalo je jasno i zbog toga što su jedni drugima skretali pažnju da obavezno pišu ijekavicom kako buduće žrtve ne bi ništa posumnjale.

Lazar Vukićević je nasjeo i kobnog 14. listopada je otišao u Ritopek gdje je potom brutalno ubijen. Vukićević je namamljen lažnom fotografijom vezanog Belivuka, dok je Šarac ipak posumnjao da ga netko "namješta" pa je tražio da mu Kapetan pošalje nešto što samo njih dvojica znaju.

Poslije otmica Kapetan im više nije bio potreban?

"Braćo, Šarac se us*o, ne smije doći, pazi kad ne vjeruje ni Kapetanu. Eto, sve ti je jasno", piše u poruci koju je, prema navodima optužnice, Miljković 14. listopada u 15.05 poslao u grupni chat “222” napravljen na Sky ECC aplikaciji.

Nekoliko minuta poslije šalje poruku:

- Zamisli ti, on Miletu koji mu je šef, on piše da kaže nešto što samo oni znaju, zamisli idiota, imbecila - bio je sadržaj poruke koju je poslao.

Tog krvavog 14. listopada Aleksandar Šarac je izbjegao smrt, dok je Lazar Vukićević svoju naivnost platio životom. Šarac je, međutim, nekoliko dana poslije likvidiran na parkingu beogradskog trgovačkog centra.

Tog 14. listopada, prema navodima optužnice crnogorskog tužiteljstva, kada je u Beogradu ubijen Vukićević, u Crnoj Gori, u jednoj kući u Spužu, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i još nekoliko pripadnika kavačkog klana, ubili su Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića. U kući se u tom trenutku nalazio upravo i Mile Kapetan koji je tog dana otet i odveden na tajnu lokaciju u Kotoru.

S Kapetanovog telefona slali su poruke Vukićeviću, namamili ga u Ritopek i ubili ga.

---

image
Oteti Kapetan i Miljković
 
Screenshot Pink
---

U tom trenutku je, barem prema onome što se zna, Kapetan prestao biti važan za beogradske kriminalce, jer je poslužio svrsi. Nakon toga nema saznanja da se preko njegovih kontakata dolazilo do drugih pripadnika ili suradnika škaljarskog klana.

Međutim usprkos tome, prema navodima crnogorske policije, Kapetan je gotovo dva mjeseca držan u životu zarobljen na tajnoj lokaciji, piše Blic.

- Je li, brate, ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali, znači, brate, ja ti ne mogu opisati. Vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa, odrali smo Zeca i evo ga Kapetan, i njega ćemo odrati za koji dan. Znači, burazeru, četvorka danas, ubili smo ih, i to sve ključni - poruka je koju 14. listopada u 22.17 ostalim članovima klana šalje Miljković.

- Nakon što su po svojoj procjeni od oštećenog izvukli sve informacije i podatke koje ih zanimaju, oštećenom su obećali da će ga pustiti da živi u Španjolskoj i da ga neće ubiti, iako su znali da to neće učiniti - rekao je specijalni tužitelj Saša Čađenović.

---

image
Stroj užasa iz kuće u Ritopeku
 
Screenshot MUP Srbije/ RAS Srbija
---

Crnogorska policija uhitila je Novljanina Petra Đurovića (34) zbog sumnje da je sudjelovao u otmici Mileta Radulovića Kapetana, ali i da je upravo on direktni izvršitelj Kapetanova ubojstva.

Kako se sumnja, Đurović je na tajnoj lokaciji čuvao zarobljenog Kapetana od krvavog 14. listopada do 21. prosinca prošle godine, a onda ga ubio - i to tako što ga je zadavio žicom.

Uhićeni Đurović je ranije bio osumnjičen da je počinio kazneno delo stvaranja kriminalne organizacije i da je bio suizvršitelj u otmici i ubojstvu Radulovića, kao i za prikrivanje tragova zločina.

Rukopis ubojstva različit od Veljina klana

Osim njega i beogradskih kriminalaca Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića, na listi Specijalnog državnog tužiteljstva Crne Gore za ovo ubojstvo našla su se i imena pripadnika "kavačkog klana": Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Milan Vujotić, Radoje Živković, Dragan Knežević, Ratko Živković, Miloš Radonjić, Vladimir Vučković i Duško Roganović.

Recept beogradskog klana, ali...

Ubojstvo Mileta Kapetana po jednom se razlikuje od svih koja se klanu Belivuk-Miljković optužnicom stavljaju na teret. Kako je potvrđeno optužnicom, Belivukov klan je svoje žrtve brutalno mučio satima, ali, prema do sada poznatim informacijama, nitko od njih nije poživio duže od jednog dana. Upravo to ostavlja pitanje, tko je odlučio da Kapetana drži zarobljenog gotovo dva mjeseca?

Belivukov klan imao je i dobro razrađen "recept" za izvršavanje likvidacija i protokol nakon njih. Tijela ubijenih sjekli su na dijelove, pa ih mljeli u industrijskom stroju za mljevenje mesa, a potom ih bacali u Dunav kako bi osigurali da nikada neće biti pronađena.

Tragove krvi detaljno su brisali i uklanjali sredstvima za dezinfekciju, a garderobu, specijalnu, koju bi nosili samo tijekom izvršenja zločina spaljivao je, najčešće, upravo Belivuk.

---

image
Ubijeni Lazar Vukićević
Screenshot Facebook
---

Radulovićevo ubojstvo očigledno su pokušali izvršiti na isti način, međutim određene greške ubojica je napravio, te su ostaci Kapetanova tijela u lipnju ove godine pronađeni na Lovćenu!

Očigledno je da je zločin izvršen po ugledu ili po instrukcijama Belivukovog klana, ali ne do samog kraja. I Kapetanovo tijelo je raskomadano, ali nije bačeno "niz vodu", već je zatrpano na više lokacija na Lovćenu. Ubojica i nalogodavci su očigledno mislili da ti ostaci nikada neće biti pronađeni, da će ih pojesti životinje, međutim policija je tjednima detaljno češljala teren i ostaci, dijelovi tijela, pronađeni su na više različitih lokacija na Lovćenu.

Ovo je prvo tijelo koje je pronađeno u zločinima u koje je umiješan klan Velje Nevolje. U Srbiji do sada nije pronađeno nijedno tijelo žrtava tog klana, ali su o stravičnim zločinima ostale svjedočiti fotografije koje su pripadnici klana međusobno razmjenjivali preko Skyja, ne sluteći da će ih se strane službe dokopati, a da će potom DNK tragovi i tragovi krvi biti pronađeni u tajnoj sobi, takozvanoj "mučionici", u Ritopeku.

Zbog čega je Kapetan bio toliko važan "kavačkom klanu" da su za njegovu otmicu angažirali upravo Belivuka i da su ga u životu držali gotovo dva mjeseca dok ga nisu ubili, za sada nije poznato. Ono što se sumnja je da je Kapetan "sjedio na dve stolice" i da je tajno surađivao i sa "škaljarcima" i "kavčanima" i da se to prvim ljudima najjačeg crnogorskog klana - Radoju Zviceru i Slobodanu Kašćelanu nikako nije svidjelo, piše Blic.

---

image
Marko Miljković Mesar i Veljko Belivuk
 
Screenshot
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nevolje s veljom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => nevolje s veljom 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-12-17 14:49:40 [created_by] => 3211 [created_by_alias] => PSD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-12-17 15:41:02 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2021-12-17 15:41:01 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 73 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 245 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz regije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, regija [secure] => 0 [page_title] => Regija [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/12\/17\/20355840.jpg","\/images\/slike\/2021\/12\/17\/20355830.png","\/images\/slike\/2021\/12\/17\/20355832.png","\/images\/slike\/2021\/12\/17\/20355834.png","\/images\/slike\/2021\/12\/17\/20355836.png","\/images\/slike\/2021\/12\/17\/20355838.png"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Pe\u0111a Milosavljevi\u0107\/AFP","Screenshot MUP Srbije\/ RAS Srbija","Screenshot Pink","Screenshot Facebook","Screenshot RAS Srbija","Screenshot"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Repovi zvjerstava klana Veljka Belivuka vuku se mjesecima","Stroj u\u017easa iz ku\u0107e u Ritopeku
\n\u00a0","Oteti Kapetan i Miljkovi\u0107
\n\u00a0","Ubijeni Lazar Vuki\u0107evi\u0107","Velja Nevolja i Marko Miljkovi\u0107 Mesar
\n\u00a0","Marko Miljkovi\u0107 Mesar i Veljko Belivuk
\n\u00a0"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x683","hd_20355840_1920.jpg":"1920x1080","k_20355840_1280.jpg":"1280x1280","k_20355840_1024.jpg":"1024x1024","k_20355840_640.jpg":"640x640","k_20355840_480.jpg":"480x480","k_20355840_340.jpg":"340x340","k_20355840_220.jpg":"220x220","o_20355840_1280.jpg":"1280x853","o_20355840_1024.jpg":"1024x683","o_20355840_640.jpg":"640x426","o_20355840_480.jpg":"480x320","o_20355840_340.jpg":"340x226","o_20355840_220.jpg":"220x146","h_20355840_1280.jpg":"1280x854","h_20355840_1024.jpg":"1024x683","h_20355840_640.jpg":"640x427","h_20355840_480.jpg":"480x320","h_20355840_340.jpg":"340x227","h_20355840_220.jpg":"220x147","pp_20355840_1280.jpg":"1006x1280","pp_20355840_1024.jpg":"805x1024","pp_20355840_640.jpg":"503x640","pp_20355840_480.jpg":"377x480","pp_20355840_340.jpg":"267x340","pp_20355840_220.jpg":"173x220"},{"size0":"474x286","hd_20355830_1920.png":"1920x1080","k_20355830_1280.png":"1280x1280","k_20355830_1024.png":"1024x1024","k_20355830_640.png":"640x640","k_20355830_480.png":"480x480","k_20355830_340.png":"340x340","k_20355830_220.png":"220x220","o_20355830_1280.png":"1280x772","o_20355830_1024.png":"1024x617","o_20355830_640.png":"640x386","o_20355830_480.png":"480x289","o_20355830_340.png":"340x205","o_20355830_220.png":"220x132","h_20355830_1280.png":"1280x854","h_20355830_1024.png":"1024x683","h_20355830_640.png":"640x427","h_20355830_480.png":"480x320","h_20355830_340.png":"340x227","h_20355830_220.png":"220x147","pp_20355830_1280.png":"1006x1280","pp_20355830_1024.png":"805x1024","pp_20355830_640.png":"503x640","pp_20355830_480.png":"377x480","pp_20355830_340.png":"267x340","pp_20355830_220.png":"173x220"},{"size0":"462x589","hd_20355832_1920.png":"1920x1080","k_20355832_1280.png":"1280x1280","k_20355832_1024.png":"1024x1024","k_20355832_640.png":"640x640","k_20355832_480.png":"480x480","k_20355832_340.png":"340x340","k_20355832_220.png":"220x220","o_20355832_1280.png":"1280x1631","o_20355832_1024.png":"1024x1305","o_20355832_640.png":"640x815","o_20355832_480.png":"480x611","o_20355832_340.png":"340x433","o_20355832_220.png":"220x280","h_20355832_1280.png":"1280x854","h_20355832_1024.png":"1024x683","h_20355832_640.png":"640x427","h_20355832_480.png":"480x320","h_20355832_340.png":"340x227","h_20355832_220.png":"220x147","pp_20355832_1280.png":"1006x1280","pp_20355832_1024.png":"805x1024","pp_20355832_640.png":"503x640","pp_20355832_480.png":"377x480","pp_20355832_340.png":"267x340","pp_20355832_220.png":"173x220"},{"size0":"466x603","hd_20355834_1920.png":"1920x1080","k_20355834_1280.png":"1280x1280","k_20355834_1024.png":"1024x1024","k_20355834_640.png":"640x640","k_20355834_480.png":"480x480","k_20355834_340.png":"340x340","k_20355834_220.png":"220x220","o_20355834_1280.png":"1280x1656","o_20355834_1024.png":"1024x1325","o_20355834_640.png":"640x828","o_20355834_480.png":"480x621","o_20355834_340.png":"340x439","o_20355834_220.png":"220x284","h_20355834_1280.png":"1280x854","h_20355834_1024.png":"1024x683","h_20355834_640.png":"640x427","h_20355834_480.png":"480x320","h_20355834_340.png":"340x227","h_20355834_220.png":"220x147","pp_20355834_1280.png":"1006x1280","pp_20355834_1024.png":"805x1024","pp_20355834_640.png":"503x640","pp_20355834_480.png":"377x480","pp_20355834_340.png":"267x340","pp_20355834_220.png":"173x220"},{"size0":"464x255","hd_20355836_1920.png":"1920x1080","k_20355836_1280.png":"1280x1280","k_20355836_1024.png":"1024x1024","k_20355836_640.png":"640x640","k_20355836_480.png":"480x480","k_20355836_340.png":"340x340","k_20355836_220.png":"220x220","o_20355836_1280.png":"1280x703","o_20355836_1024.png":"1024x562","o_20355836_640.png":"640x351","o_20355836_480.png":"480x263","o_20355836_340.png":"340x186","o_20355836_220.png":"220x120","h_20355836_1280.png":"1280x854","h_20355836_1024.png":"1024x683","h_20355836_640.png":"640x427","h_20355836_480.png":"480x320","h_20355836_340.png":"340x227","h_20355836_220.png":"220x147","pp_20355836_1280.png":"1006x1280","pp_20355836_1024.png":"805x1024","pp_20355836_640.png":"503x640","pp_20355836_480.png":"377x480","pp_20355836_340.png":"267x340","pp_20355836_220.png":"173x220"},{"size0":"466x301","hd_20355838_1920.png":"1920x1080","k_20355838_1280.png":"1280x1280","k_20355838_1024.png":"1024x1024","k_20355838_640.png":"640x640","k_20355838_480.png":"480x480","k_20355838_340.png":"340x340","k_20355838_220.png":"220x220","o_20355838_1280.png":"1280x826","o_20355838_1024.png":"1024x661","o_20355838_640.png":"640x413","o_20355838_480.png":"480x310","o_20355838_340.png":"340x219","o_20355838_220.png":"220x142","h_20355838_1280.png":"1280x854","h_20355838_1024.png":"1024x683","h_20355838_640.png":"640x427","h_20355838_480.png":"480x320","h_20355838_340.png":"340x227","h_20355838_220.png":"220x147","pp_20355838_1280.png":"1006x1280","pp_20355838_1024.png":"805x1024","pp_20355838_640.png":"503x640","pp_20355838_480.png":"377x480","pp_20355838_340.png":"267x340","pp_20355838_220.png":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7883802 Threads: 3 Questions: 1647085692 Slow queries: 4896041 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111680644 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/regija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/regija ) ) [link] => /vijesti/regija/ubojstvo-pripadnika-skaljarskog-klana-mila-radulovica-kapetana-izvedeno-je-po-obrascu-veljka-belivuka-ali-pocinitelj-je-napravio-fatalnu-gresku-1152175 [printLink] => /vijesti/regija/ubojstvo-pripadnika-skaljarskog-klana-mila-radulovica-kapetana-izvedeno-je-po-obrascu-veljka-belivuka-ali-pocinitelj-je-napravio-fatalnu-gresku-1152175?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 660216 [name] => milo radulović kapetan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-17 16:41:19 [main_article_id] => 0 [alias] => milo-radulovic-kapetan [link] => /tag/milo-radulovic-kapetan ) [1] => stdClass Object ( [id] => 290431 [name] => Velja Nevolja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => velja-nevolja [link] => /tag/velja-nevolja ) [2] => stdClass Object ( [id] => 360835 [name] => ubojstva [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstva [link] => /tag/ubojstva ) [3] => stdClass Object ( [id] => 660217 [name] => Marko Miljković mesar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-17 16:41:19 [main_article_id] => 0 [alias] => marko-miljkovic-mesar [link] => /tag/marko-miljkovic-mesar ) [4] => stdClass Object ( [id] => 520747 [name] => Škaljarski klan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => skaljarski-klan [link] => /tag/skaljarski-klan ) [5] => stdClass Object ( [id] => 629856 [name] => kavački klan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-02-01 22:47:43 [main_article_id] => 0 [alias] => kavacki-klan [link] => /tag/kavacki-klan ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nevolje s veljom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ubojstvo pripadnika škaljarskog klana Mila Radulovića Kapetana izvedeno je po obrascu Veljka Belivuka, ali počinitelj je napravio fatalnu grešku [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3211 [name] => Siniša Kekez [username] => sini-a-kekez [email] => sini-a-kekez@sd.hr [password] => $2y$10$qwcQVvMXvRnnaftU1Sbp8uBJx74ORfe13h3GXKmaTOCIKV5PaudWu [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sinisa-kekez-3211 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1729 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/1cffa202e39e204293b1646975a5b9da?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/17/20355840.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Peđa Milosavljević/AFP [mainImageDesc] => Repovi zvjerstava klana Veljka Belivuka vuku se mjesecima [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/17/20355840.jpg [title] => Peđa Milosavljević/AFPRepovi zvjerstava klana Veljka Belivuka vuku se mjesecima ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/17/20355830.png [title] => Screenshot MUP Srbije/ RAS SrbijaStroj užasa iz kuće u Ritopeku
 
) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/17/20355832.png [title] => Screenshot PinkOteti Kapetan i Miljković
 
) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/17/20355834.png [title] => Screenshot FacebookUbijeni Lazar Vukićević ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/17/20355836.png [title] => Screenshot RAS SrbijaVelja Nevolja i Marko Miljković Mesar
 
) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/17/20355838.png [title] => ScreenshotMarko Miljković Mesar i Veljko Belivuk
 
) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Agonija Mila Radulovića Kapetana, pripadnika škaljarskog klana, kojega je, prema saznanjima crnogorske policije, u listopadu prošle godine oteo klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, trajala je dva mjeseca, a onda je brutalno ubijen, međutim, prema onome što se zna njegovoj sudbini - ubojstvo ne nosi potpis zloglasne beogradske grupe, iako je jasno da je optuženi pokušao iskopirati "recept Velje Nevolje".

O nestanku Kapetana, visokorangiranog pripadnika crnogorskog klana, dugo se nije javno pričalo, čak ni u veljači po uhićenju Veljka Belivuka, poznatog kao Velja Nevolja, Marka Miljkovića Mesara i ostalih članova njihovog klana. O tome da je neki "škaljarac" kojega zovu Kapetan bio dio zavjere Belivuka i Miljkovića, kojom je otet i ubijen Lazar Vukićević, što se trebalo dogoditi i Aleksandru Šarcu, saznalo se tek ljetos kada su do policije došli podaci iz kriptiranih telefona uhićenih članova klana.

U njima je, naime, između ostalog ostala zabilježena komunikacija između Belivuka i Miljkovića, koji su, sudeći po porukama, ilegalno ušli u Crnu Goru 14. listopada 2020. godine, i drugih pripadnika klana u Beogradu. U njoj su organizirjući otmicu Vukićevića i Šarca spomenuli "Kapetana koji im je šef", piše Blic.

Kako su ubijeni mladići, navodno, radili za "škaljarski klan", postalo je jasno da je u pitanju netko iz njihovih redova tko je zloglasnom dvojcu poslužio kao mamac da ih otme i ubije.

---

image
Velja Nevolja i Marko Miljković Mesar
 
Screenshot RAS Srbija
---

Tako su, dok su ih porukama s Kapetanovog telefona mamili u kuću smrti u Ritopeku, fingirali njegovu komunikaciju sa Aleksandrom Šarcem i Lazarom Vukićevićem. Da nije on pisao, postalo je jasno i zbog toga što su jedni drugima skretali pažnju da obavezno pišu ijekavicom kako buduće žrtve ne bi ništa posumnjale.

Lazar Vukićević je nasjeo i kobnog 14. listopada je otišao u Ritopek gdje je potom brutalno ubijen. Vukićević je namamljen lažnom fotografijom vezanog Belivuka, dok je Šarac ipak posumnjao da ga netko "namješta" pa je tražio da mu Kapetan pošalje nešto što samo njih dvojica znaju.

Poslije otmica Kapetan im više nije bio potreban?

"Braćo, Šarac se us*o, ne smije doći, pazi kad ne vjeruje ni Kapetanu. Eto, sve ti je jasno", piše u poruci koju je, prema navodima optužnice, Miljković 14. listopada u 15.05 poslao u grupni chat “222” napravljen na Sky ECC aplikaciji.

Nekoliko minuta poslije šalje poruku:

- Zamisli ti, on Miletu koji mu je šef, on piše da kaže nešto što samo oni znaju, zamisli idiota, imbecila - bio je sadržaj poruke koju je poslao.

Tog krvavog 14. listopada Aleksandar Šarac je izbjegao smrt, dok je Lazar Vukićević svoju naivnost platio životom. Šarac je, međutim, nekoliko dana poslije likvidiran na parkingu beogradskog trgovačkog centra.

Tog 14. listopada, prema navodima optužnice crnogorskog tužiteljstva, kada je u Beogradu ubijen Vukićević, u Crnoj Gori, u jednoj kući u Spužu, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i još nekoliko pripadnika kavačkog klana, ubili su Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića. U kući se u tom trenutku nalazio upravo i Mile Kapetan koji je tog dana otet i odveden na tajnu lokaciju u Kotoru.

S Kapetanovog telefona slali su poruke Vukićeviću, namamili ga u Ritopek i ubili ga.

---

image
Oteti Kapetan i Miljković
 
Screenshot Pink
---

U tom trenutku je, barem prema onome što se zna, Kapetan prestao biti važan za beogradske kriminalce, jer je poslužio svrsi. Nakon toga nema saznanja da se preko njegovih kontakata dolazilo do drugih pripadnika ili suradnika škaljarskog klana.

Međutim usprkos tome, prema navodima crnogorske policije, Kapetan je gotovo dva mjeseca držan u životu zarobljen na tajnoj lokaciji, piše Blic.

- Je li, brate, ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali, znači, brate, ja ti ne mogu opisati. Vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa, odrali smo Zeca i evo ga Kapetan, i njega ćemo odrati za koji dan. Znači, burazeru, četvorka danas, ubili smo ih, i to sve ključni - poruka je koju 14. listopada u 22.17 ostalim članovima klana šalje Miljković.

- Nakon što su po svojoj procjeni od oštećenog izvukli sve informacije i podatke koje ih zanimaju, oštećenom su obećali da će ga pustiti da živi u Španjolskoj i da ga neće ubiti, iako su znali da to neće učiniti - rekao je specijalni tužitelj Saša Čađenović.

---

image
Stroj užasa iz kuće u Ritopeku
 
Screenshot MUP Srbije/ RAS Srbija
---

Crnogorska policija uhitila je Novljanina Petra Đurovića (34) zbog sumnje da je sudjelovao u otmici Mileta Radulovića Kapetana, ali i da je upravo on direktni izvršitelj Kapetanova ubojstva.

Kako se sumnja, Đurović je na tajnoj lokaciji čuvao zarobljenog Kapetana od krvavog 14. listopada do 21. prosinca prošle godine, a onda ga ubio - i to tako što ga je zadavio žicom.

Uhićeni Đurović je ranije bio osumnjičen da je počinio kazneno delo stvaranja kriminalne organizacije i da je bio suizvršitelj u otmici i ubojstvu Radulovića, kao i za prikrivanje tragova zločina.

Rukopis ubojstva različit od Veljina klana

Osim njega i beogradskih kriminalaca Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića, na listi Specijalnog državnog tužiteljstva Crne Gore za ovo ubojstvo našla su se i imena pripadnika "kavačkog klana": Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Milan Vujotić, Radoje Živković, Dragan Knežević, Ratko Živković, Miloš Radonjić, Vladimir Vučković i Duško Roganović.

Recept beogradskog klana, ali...

Ubojstvo Mileta Kapetana po jednom se razlikuje od svih koja se klanu Belivuk-Miljković optužnicom stavljaju na teret. Kako je potvrđeno optužnicom, Belivukov klan je svoje žrtve brutalno mučio satima, ali, prema do sada poznatim informacijama, nitko od njih nije poživio duže od jednog dana. Upravo to ostavlja pitanje, tko je odlučio da Kapetana drži zarobljenog gotovo dva mjeseca?

Belivukov klan imao je i dobro razrađen "recept" za izvršavanje likvidacija i protokol nakon njih. Tijela ubijenih sjekli su na dijelove, pa ih mljeli u industrijskom stroju za mljevenje mesa, a potom ih bacali u Dunav kako bi osigurali da nikada neće biti pronađena.

Tragove krvi detaljno su brisali i uklanjali sredstvima za dezinfekciju, a garderobu, specijalnu, koju bi nosili samo tijekom izvršenja zločina spaljivao je, najčešće, upravo Belivuk.

---

image
Ubijeni Lazar Vukićević
Screenshot Facebook
---

Radulovićevo ubojstvo očigledno su pokušali izvršiti na isti način, međutim određene greške ubojica je napravio, te su ostaci Kapetanova tijela u lipnju ove godine pronađeni na Lovćenu!

Očigledno je da je zločin izvršen po ugledu ili po instrukcijama Belivukovog klana, ali ne do samog kraja. I Kapetanovo tijelo je raskomadano, ali nije bačeno "niz vodu", već je zatrpano na više lokacija na Lovćenu. Ubojica i nalogodavci su očigledno mislili da ti ostaci nikada neće biti pronađeni, da će ih pojesti životinje, međutim policija je tjednima detaljno češljala teren i ostaci, dijelovi tijela, pronađeni su na više različitih lokacija na Lovćenu.

Ovo je prvo tijelo koje je pronađeno u zločinima u koje je umiješan klan Velje Nevolje. U Srbiji do sada nije pronađeno nijedno tijelo žrtava tog klana, ali su o stravičnim zločinima ostale svjedočiti fotografije koje su pripadnici klana međusobno razmjenjivali preko Skyja, ne sluteći da će ih se strane službe dokopati, a da će potom DNK tragovi i tragovi krvi biti pronađeni u tajnoj sobi, takozvanoj "mučionici", u Ritopeku.

Zbog čega je Kapetan bio toliko važan "kavačkom klanu" da su za njegovu otmicu angažirali upravo Belivuka i da su ga u životu držali gotovo dva mjeseca dok ga nisu ubili, za sada nije poznato. Ono što se sumnja je da je Kapetan "sjedio na dve stolice" i da je tajno surađivao i sa "škaljarcima" i "kavčanima" i da se to prvim ljudima najjačeg crnogorskog klana - Radoju Zviceru i Slobodanu Kašćelanu nikako nije svidjelo, piše Blic.

---

image
Marko Miljković Mesar i Veljko Belivuk
 
Screenshot
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Peđa Milosavljević/AFP Screenshot MUP Srbije/ RAS Srbija Screenshot Pink Screenshot Facebook Screenshot RAS Srbija Screenshot
Peđa Milosavljević/AFP
Repovi zvjerstava klana Veljka Belivuka vuku se mjesecima
Screenshot MUP Srbije/ RAS Srbija
Stroj užasa iz kuće u Ritopeku
 
Screenshot Pink
Oteti Kapetan i Miljković
 
Screenshot Facebook
Ubijeni Lazar Vukićević
Screenshot RAS Srbija
Velja Nevolja i Marko Miljković Mesar
 
Screenshot
Marko Miljković Mesar i Veljko Belivuk
 
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/ubojstvo-pripadnika-skaljarskog-klana-mila-radulovica-kapetana-izvedeno-je-po-obrascu-veljka-belivuka-ali-pocinitelj-je-napravio-fatalnu-gresku-1152175 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=42bb9d90f732de51ba64474d884b7c5ab1824274 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ubojstvo+pripadnika+%C5%A1kaljarskog+klana+Mila+Radulovi%C4%87a+Kapetana+izvedeno+je+po+obrascu+Veljka+Belivuka%2C+ali+po%C4%8Dinitelj+je+napravio+fatalnu+gre%C5%A1ku&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fubojstvo-pripadnika-skaljarskog-klana-mila-radulovica-kapetana-izvedeno-je-po-obrascu-veljka-belivuka-ali-pocinitelj-je-napravio-fatalnu-gresku-1152175 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fubojstvo-pripadnika-skaljarskog-klana-mila-radulovica-kapetana-izvedeno-je-po-obrascu-veljka-belivuka-ali-pocinitelj-je-napravio-fatalnu-gresku-1152175 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nevolje s veljom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Regijanevolje s veljom

Ubojstvo pripadnika škaljarskog klana Mila Radulovića Kapetana izvedeno je po obrascu Veljka Belivuka, ali počinitelj je napravio fatalnu grešku

Piše PSD
17. prosinca 2021. - 16:41

Agonija Mila Radulovića Kapetana, pripadnika škaljarskog klana, kojega je, prema saznanjima crnogorske policije, u listopadu prošle godine oteo klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, trajala je dva mjeseca, a onda je brutalno ubijen, međutim, prema onome što se zna njegovoj sudbini - ubojstvo ne nosi potpis zloglasne beogradske grupe, iako je jasno da je optuženi pokušao iskopirati "recept Velje Nevolje".

O nestanku Kapetana, visokorangiranog pripadnika crnogorskog klana, dugo se nije javno pričalo, čak ni u veljači po uhićenju Veljka Belivuka, poznatog kao Velja Nevolja, Marka Miljkovića Mesara i ostalih članova njihovog klana. O tome da je neki "škaljarac" kojega zovu Kapetan bio dio zavjere Belivuka i Miljkovića, kojom je otet i ubijen Lazar Vukićević, što se...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 15:47