StoryEditorOCM
Regijabejzbol palice

U BiH pretučeni bošnjački nogometaši. Njihov klub: Za sve su krivi navijači hrvatskog kluba iz Mostara!

Piše Hina
8. travnja 2024. - 12:59

Četvoricu bošnjačkih mladića, od kojih su trojica nogometaši niželigaškog kluba, pretukla je tijekom protekle noći skupina od deset osoba nedaleko Stoca za kojima policija traga, a iz kluba žrtava tvrde da se radi o navijačima hrvatskoga kluba iz Mostara.

Nešto iza ponoći u vozilo, u kojemu su bila trojica nogometaša Iskre iz Stoca i još jedan mladić, udarilo je drugo vozilo i izguralo ga s ceste. Nakon toga je, po svjedočenjima žrtava, iz druga dva vozila izašlo deset maskiranih osoba opremljenih bejzbol palicama te su udarali po vozilu žrtava i ubacivali pirotehnička sredstva.   

image

Sarajevo, BiH, 311023.
U sarajevskom naselju Bulevar dogodilo se ubojstvo. Policijski ocevid je u tijeku.
Foto: Antonio Balic/CROPIX

Antonio Balic/Cropix

Kada su mladići izašli iz vozila, nasilnici su nastavili s napadima te su nanijeli brojne ozljede svoj četvorici. Po policijskome izvješću napadači su se nedugo nakon napada udaljili u nepoznatom pravcu. Trojici mladića s lakšim ozljedama ukazana je pomoć u bolnici Južni logor, dok je jedan mladić upućen u Centar urgentne medicine. 

Nije životno ugrožen. Policija zajedno s tužiteljstvom Hercegovačko-neretvanske županije provodi istragu i traga za počiniteljima napada. Nogometni klub Iskra iz Stoca za napad je optužio Ultrase, navijače Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog iz Mostara. 

Ministar raseljenih i izbjeglih osoba Federacije BiH Nerin Dizdar, koji je i sam podrijetlom iz Stoca, ocijenio je kako se u ovome slučaju radi o napadu na povratnike, te je zatražio od istražnih tijela da se rasvijetli ovaj slučaj nasilja. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:37