StoryEditorOCM
Regijana potezu su suci

Tužiteljstvo zatražilo pritvor za Denisa Buntića, i to iz tri važna razloga, problem je i majčin rad na sudu

Piše vijesti sd
26. rujna 2023. - 14:40

Tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije podnijelo je žalbu na odluku Općinskog suda u Ljubuškom i zatražilo pritvor za bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića.

Njega je supruga optužila da ju je pretukao, a nakon što ga je policija uhitila, sud ga je pustio na slobodu uz mjeru zabrane približavanja žrtvi. Tužiteljstvo smatra da bi Buntić na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ometati kazneni postupak, ali i ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret, piše Jutarnji list.

- Žalba je uložena zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Općinski sud u Ljubuškom, s obzirom na to da je hitan postupak, odlučit će o žalbi tužiteljstva, rekao je Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, prenosi HRT.

Dodao je i da ako je istina da njegova majka radi na Općinskom sudu u Ljubuškom, tada taj sud od neposredno višeg suda, Županijskog suda u Širokom Brijegu, zatražiti da se po tom predmetu prenese nadležnost postupanja na neki drugi sud, eventualno na Općinski sud u Širokom Brijegu.

image

Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije: Žalba je uložena zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 22:56