StoryEditor
Regijaaleksandar vulin

Srpski ministar obrane pohvalio Milanovića: Njegov potez budi nadu da će u Hrvatskoj krenuti odbacivanje ideologije ustaštva

Piše Hina
2. svibnja 2020. - 17:09
Lana Slivar Dominić/Pool/Hina

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin ocijenio je u subotu kako gesta hrvatskog predsjednika, koji je napustio komemoraciju uz obljetnicu akcije Bljesak zbog ustaškog znakovlja, "budi nadu" da će u Hrvatskoj započeti instiucionalno odbacivanje "ideologije ustaštva".

Vulin se nada da Milanovićev primjer "neće ostati usamljen".

"Odbijanje predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da se pojavljuje uz ustaške simbole, budi nadu da će u Hrvatskoj najzad doći do institucionalnog odbacivanja ideologije ustaštva i da će Hrvatska prestati tražiti opravdanja za zločine NDH i polagati vijence na ustaške grobove u Bleiburgu",naveo je Vulin u pisanoj izjavi koju je medijima proslijedilo Ministarstvo obrane.

Domovinski rat - rezultat velikosrpskih pretenzija, a koji Vulin naziva "građanskim ratom u Hrvatskoj" tijekom devedesetih godina nikada neće biti promatran na isti način među Srbima i Hrvatima, navodi srbijanski ministar obrane, "ali genocid nad Srbima, Židovima i Romima, počinjen od ustaša, i 20.000 poklane djece u Jasenovcu, ne ostavljaju ni najmanju mogućnost za drukčije poglede ili tumačenja".

Milanović je u petak napustio obilježavanje 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Bljesak" zbog ustaškog pozdrava "Za dom spremni" na majicama nekih od sudionika.

#ZORAN MILANOVIĆ#ALEKSANDAR VULIN#HRVATSKA#SRBIJA

Izdvojeno

22. lipanj 2020 00:39