StoryEditorOCM
RegijaGOSPE, SPASI nas

Reportaža iz sablasno pustog Međugorja: u svetištu tek šačica Talijana, poduzetnici ogorčeni ‘pompom’ oko virusa kažu da je i u ratu bilo više gostiju

9. ožujka 2020. - 07:50
Ovakvu sliku u ovo doba dana i godine nikada niste mogli napraviti, samo je koronavirusu uspjelo ono što ratu nije - isprazniti Međugorje

Međugorje je poharala korona. Hercegovačko svetište Kraljice mira koje je u doba korizme vrvilo hodočasnicima sablasno je prazno. Puste su ulice, dućani, kafići i restorani. Prazna je i crkva svetog Jakova.

Slika doista neviđena u Međugorju od 1981. godine otkako se po svijetu pronio glas da se u tom hercegovačkom mjestu ukazuje Gospa. Ono što nisu uspjele komunističke vlasti osamdesetih godina i rat devedesetih uspio je famozni koronavirus, koji je rastjerao hodočasnike i posjetitelje ovoga hercegovačkog mjesta.

Gospino svetište je potpuno prazno, masovno se otkazuju dolasci, a zbog straha od koronavirusa otkazan je i skup turističkih vodiča iz čitavog svijeta. U ispovjedaonicama uz crkvu, ispred kojih su uvijek bili dugi redovi, sada nigdje nikoga.

Tek jedan svećenik koj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 22:50