StoryEditorOCM
Regijaprobuđena savjest

Premijer Abazović objavio što je ukradeno u agresiji na Dubrovnik: ‘To su najsramotnije stranice crnogorske povijesti‘

Piše vijesti sd
26. rujna 2023. - 14:20
‘Napad na Dubrovnik 1991.-1992., najsramotnije su stranice crnogorske povijesti koju je ispisalo tadašnje rukovodstvo‘, rekao je crnogorski premijer Abazović. Topnički napad na povijesnu jezgru DubrovnikaMuzej Domovinskog rata Dubrovnik/ Milo Kovač

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio je na društvenim mrežama da je, zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine te državne kompanije pronađena i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena s Aerodroma Čilipi tijekom napada na Dubrovnik 1991. - 1992. godine.

Pronađena oprema proslijeđena je crnogorskom tužiteljstvu, a obaviještena je i policija, kako bi službenim putem o tome upoznali kolege iz Hrvatske.

"Nakon 30 godina, zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine ove državne kompanije, pronađena je i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena s Aerodroma Čilipi tijekom napada na Dubrovnik 1991.-1992., najsramotnije stranice crnogorske povijesti koju je ispisalo tadašnje rukovodstvo. Za razliku od prethodnih vlada, ova ne bježi od prošlosti već se s njom suočava kako buduće generacije ne bi ponavljale iste greške", rekao je Abazović, prenosi Klix.ba.

Na kraju je istaknuo, da za razliku od prethodnika, ova vlada Crne Gore ide pravim putem.

"Vodimo transparentnu politiku, ispravljamo brojne nepravde i učimo važne povijesne lekcije", naglasio je crnogorski premijer.

image

Dritan Abazović: Za razliku od prethodnih vlada, ova ne bježi od prošlosti već se s njom suočava kako buduće generacije ne bi ponavljale iste greške

Savo Prelevic/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:28