StoryEditorOCM
Regijastanje ozlijeđenih

Grujičić: Svi ranjeni u Mladenovcu su životno ugroženi. Djevojčica ranjena u školi kritično, dječak slabo osjeća noge

Piše M. Bu.
5. svibnja 2023. - 14:11

Osam osoba je ubijeno, a 14 ranjeno kod Mladenovca u noći s četvrtka na petak, u krvavom pohodu Uroša B. koji je u žrtve pucao iz automatske puške. Srpska ministrica zdravlja Danica Grujičić govorila je o zdravstvenom stanju ozlijeđenih u Mladenovcu, te u kakvom su stanju djeca ozlijeđena u pucnjavi u školi na beogradskom Vašaru, u kojoj je 13-godišnji K.K. ubio devet, a ranio šest osoba, javlja Informer.rs.

- Ni u vrijeme masakra na Vračaru ni jučer medicina nije zakazala. Dva dječaka koja su liječena u Tiršovoj danas su puštena kući. Nažalost, djevojčica je kritično. Djeca i nastavnica koji su smešteni u Urgentnom centru su dobro. Dječak koji je ranjen na više mjesta i dalje je loše i ne pokazuje znakove pokretljivosti. Ima još nekoliko metaka u tijelu. Njegovi inicijali su M.P. U ruci, lopatici, nozi.... A nakon najnovijih pregleda, slabo osjeća noge. Što može biti ozbiljno - rekla je Grujičić.

- Svi ranjeni u Mladenovcu imaju prostijelne rane i ugroženi su - izvijestila je ministrica i o stanju ozlijeđenih u noćašnjem masakru te za svaku žrtvu pojedinačno objasnila o kakvim je ozljedama riječ i upozorila kako baš nitko od njih nije još uvijek van životne opasnosti.

M. M. (1967.) je u stabilnom stanju, zadobio je ozljede prsnog koša i trbušne maramice, kirurški je saniran

N. N. (2006.) ima uz prostrjelnu ranu glave još jednu, gdje je metak ostao zaglavljen iza lijevog oka. Ozlijeđen joj je i mjehur.

M. A. (2005.) je hemodinamski nestabilan još uvijek, od svih je najteže ozlijeđen. Svi unutarnji organi su mu ozlijeđeni.

I. I. (20ak godina) je zaprimljen u stanju hemoralgičkog šoka, jer mu je metak prekinuo i arterije i vene u desnoj nozi. Operiran.

V. N. (2003.) zadobila ozljede prepone i desne noge

S. Lj. (1972.) metak mu je završio u prsnom košu, izgubio je mnogo krvi. Ozljeđen mu je kralježak, ne može pomicati noge...

- Moram se zahvaliti Hitnoj pomoći Mladenovca koji su u roku od 10 minuta bili na mjestu događaja, Hitnoj pomoći Smedereva koji su stigli u Malo Orašje za 15 minuta i Hitnoj pomoći Beograda koja je stigla za 37 minuta. Policajci su rekli da nisu mogli vjerovati da je prvo stigla Hitna pomoć pa oni. Hvala svim mojim kolegama, i tehničarima i medicinskim sestrama. 

- Devet naših psihijatara je otišlo u školu ‘Vladislav Ribnikar‘ pružiti podršku jdeci i roditeljima. Molim sve roditelje, sklonite to oružje! - poručila je za kraj Grujičić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 08:03