StoryEditorOCM
RegijaRadoslav Dragijević

Otac osumnjičenog za Dankino ubojstvo pušten pa napokon progovorio: ‘Mislim da znam što je bilo s djevojčicom...‘

Piše vijesti sd
6. lipnja 2024. - 13:23
Danka Ilić (lijevo); osumnjićenici Srđan Janković i Dejan Dragijević, čiji je otac sada progovorioDruštvene mreže/ Slobodna Dalmacija

 

Radoslav Dragijević, otac Dejana Dragijevića osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić, zatečen je iskazom Srđana Jankovića, koji se dovodi u vezu s tim ubojstvom. Janković je u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru rekao da "nikada nije vidio djevojčicu niti ju je ubio". Dejan je, ipak, sve priznao u tužiteljstvu.

- Danima nisam kod kuće. Upravo sam došao, zbog obaveza sam bio odsutan. Jako sam bolestan i vrijeme provodim po liječnicima. Nisam upoznat što je izjavio, evo sada čujem. On hoće sve prebaciti da moj sin robija do kraja života. Vidjet ćemo kako će se to odvijati do kraja. Ipak mislim da nije sve tako i da je dijete prodano, izjavio je Radoslav Dragijević, koji je uhićen zbog suučesništva u zločinu, pomaganja u prebacivanju tijela djevojčice s deponija na drugu lokaciju. Njemu je pritvor istekao 29. svibnja i pušten je da se brani sa slobode, piše Telegraf.

Ovo teško kazneno djelo, za koje se mislilo da će tijekom jučerašnjeg dana dobiti svoj epilog, izgleda da svakim danom dobiva drugačije razmjere, jer se pojavljuju novi i sasvim kontradiktorni iskazi onih koji bi mogli biti počinitelji.

image

Danka Ilić, njezin nestanak ni nakon nekoliko mjeseci nije razriješen

Najstariji Dragijević u pritvoru se branio šutnjom, čak je tražio i izuzeće prvobitnog branitelja, sada iznosi činjenicu da nije kriv, da o tome ne zna ništa i da je dijete  najvjerojatnije prodano.

Srđan Janković također se više od dva mjeseca branio šutnjom i kada je odlučio progovoriti i iznijeti sve što zna o ovom kaznenom djelu i možda riješiti dvomjesečnu agoniju, izrekao je da djevojčicu nikada nije vidio, niti je udario službenim automobilom, na kojem kako kaže, nema tragova niti postoji da je automobil ulubljen od udarca. Zato je izjavio da se ne osjeća krivim niti osjeća grižnju savjesti vezano za slučaj male Danke Ilić.

"Povlačim sve što sam rekao u policiji, svaku svoju izjavu i riječ", rekao je navodno u tužiteljstvu Janković.

Ni majčine izjave nisu sve usuglašene, pa kako će sve ovo dalje teći, pokazat će tijek istrage, kojom se još uvijek detaljno bavi Više javno tužiteljstvo u Zaječaru. Ono do sada nije imalo nijedan valjani dolaz gdje bi se moglo nalaziti tijelo djevojčice koja je pod misterioznim okolnostima nestala 26. ožujka s obiteljskog imanja u Banjskom Polju na koje ju je majka dovela sa starijim bratom.

image

Istraga policije i tužiteljstva tapka u mjestu

Ranko Šuvar/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2024 16:57