StoryEditorOCM
Regijapodignula glas

Na konferenciji za medije podignula štiklu u zrak, postala je viralni hit u regiji: ‘Gdje da ja sada ovo popravim?‘

Piše Vijesti SD
17. listopada 2023. - 15:06

Video zapis sa konferencije za medije Pokreta studenata Srbije održane jučer, postao je pravi hit na društvenim mrežama, a razlog se krije u prilično bizarnom nastupu Sofije Kostić, čije je izlaganje postalo viralno na Twitteru, Facebooku i Tik-Toku, javlja srpski Blic.

Kada je došao na red da govori na konferenciji za medije, poslije dvoje svojih kolega iz pokreta, Mihajla Filipovića i Nevene Jokanović, Sofija je u uvodom dijelu svog izlaganja uglavnom govorila o njihovom planu pomoći za studente, poljoprivrednike, zanatlije... A onda je odlučila na slikovit način objasniti potrebu za pomoći malim obrtnicima.

Sofija je skinula svoju cipelu, digla ju visoko iznad glave i obratila se, kako je rekla, "dragim ženama, kolegicama i drugaricama".

- Da sam ja, dolazeći na ovu konferenciju, polomila ovu štiklu, recite mi gdje bih je popravila? Nemate odgovor. Znate li zašto? Zato što nam zanati izumiru, zato što nemamo više obućare, urare, nemamo više krznare - rekla je.

Tom prilikom, podizala je kako glas, tako i obrve, vjerojatno želeći što više naglasiti važnost poruka koje je htjela prenijeti. Nije trebalo dugo da video postane hit na društvenim mrežama, a komentari su se nizali kao na traci.

"Ništa dok studenti ne dignu glas", "Tko joj brani da postane obućar", "Ne, ne, u pravu je gospoja, ja već godinu dana ne jašem svoga konja kako mi se sedlo polomilo, a sarača nigdje ne mogu naći", "Moram primijetiti da ona ipak nije otišla u urare i obućare već u pravnike", samo su neki od njih.

Konferencija za novinare Pokreta studenata Srbije, imala je za svrhu da ukaže na probleme i potrebe mladih u Srbiji, te predstavi njihova rješenja kako da zadrže mlade u Srbiji. Pred okupljenim novinarima u Medija centru su govorili Sofije Krstić, predstavnica organizacije, te aktivisti Nevenka Jokanović, Mihajlo Filipović i Andrija Ljubić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 17:57