StoryEditorOCM
Regijakontroverzna statua

Hercegovački svećenik o skulpturi Gospe koja je sablaznila vjernike: ‘Pogrdno, besramno, svetogrdno, uvredljivo‘

Piše Vijesti SD
5. srpnja 2024. - 09:56

Crkvu je potresao skandal jer je u katedrali svete Marije u Linzu izložena nova skulptura koja prikazuje Mariju kako rađa Isusa, što je zgrozilo katoličku javnost.

Spomenuti događaj je, javlja Jabuka.tv, komentirao putem Facebooka hercegovački svećenik fra Mario Knezović.

Feministička Gospa sablaznila vjernike! Svećenici ogorčeni, ali i autorica skulpture. Svatko iz svojih razloga...

‘Izvješteni smo putem sredstava društvenoga priopćavanja kako je u katedrali u Linzu u Austriji izložena statua Gospe – Majke Božje koja rađa.

image
Biskupija Linz

Ta statusa pogrdno, besramno, svetogrdno, uvredljivo prikazuje čin rađanja spasitelja Isusa Krista. Mediji su također izvijestili da je jedan vjernik taj „umjetnički“ prikaz razbio. Postupio je ispravno! Tako bi postupio i Isus kad bi vidio što se u hram Božji donosi. Tako bi postupio i Mojsije koji je srušio zlatno tele.

Umjetnost je nešto lijepo. Umjetnost nije pogrdno vrijeđanje i izrugivanje drugih.

Što učiniti? Biskup iz Linza se treba javno ispričati, privatno pokajati i onda sa svećenicima u toj katedrali koja je tom statuom obeščašćena prikazati Svetu misu. Sjetimo se kako je nedavno mostarski biskup u Mostaru otišao u crkvu sv. Tome koju je lopov obeščastio i kipove porušio. Tada se slavila Sveta misa i klanjalo pred Presvetim‘, kazao je, između ostalog Fra Mario Knezović.

Poslušajte njegovu reakciju:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 10:11