StoryEditorOCM
Regijanevjerojatno

Članovi srpskog narkokartela živjeli su u luksuzu: novce su skrivali u kacama za kupus, oružja imaju za manju vojsku

Piše Vijesti SD
12. svibnja 2023. - 12:53

U povijesnoj akciji srpske policije u kojoj je uhićeno 13 vođa balkanskog narkokartela pretresom kuća i stanova pronađen je cijeli arsenal oružja i veća količina novca, piše Dnevnik.hr.

U policijskoj akciji pronađene su dvije snajperske puške, tri automatske puške, automatski pištolj, četiri pištolja, bomba, četiri prigušivača, 24 detonatorske kapisle, pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike, silikonske maske, veća količina novca. Samo na jednoj lokaciji u bunkeru, u tri plastične bačve, pronađeno je više od 2,7 milijuna eura, za koje se sumnja da su od prodaje droge.

Uhićena grupa uživala je u nevjerojatnom luksuzu - zaplijenjeni su skupocjeni automobili Audi, Mercedes, BMW, satovi marke Rolex i drugih skupocjenih brendova.

Također je zaplijenjen i motor, kao i ogromna količina novca, uglavnom u eurima, koji su sakrivali čak i u kacama za kupus, piše Blic.

Pripadnici kriminalne grupe živjeli su u luksuznim kućama s privatnim teretanama, košarkaškim igralištima...

Balkanski kartel bio je iznad kavčana i škaljaraca. Upravo je činjenica da nekada jedan klan podijeljen na dva suparnička dovela do toga da se oformi novi i jači kriminalni kartel, koji je bio glavni za distribuciju i šverc kokaina na teritoriju Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:41