StoryEditorOCM
Regijaužas na kosovu

Četverogodišnja djevojčica umrla u bolnici nakon što su je prebila ujakova djeca? ‘Nije mogla hodati, samo je plakala‘

Piše VIJESTI SD
21. veljače 2024. - 09:22

Četverogodišnja devojčica iz Đakovice preminula je jučer u bolnici u Prištini pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, ali se sumnja da je podlegla ozljedama koje su joj nanijeli prvi rođaci, djeca od ujaka.

Majka nesretne djevojčice je beogradskom Telegrafu ispričala kako joj je kćerka rekla da su je ujakova djeca tijekom igre istukla. "Kada sam je uzela u naručje, nije mogla hodati, samo je plakala", rekla je majka.

Kad je primljena u bolnicu, liječnici su utvrdili da na donjem dijelu leđa ima modrice i na prsima oteklinu. Djevojčica je zbog težine ozljeda prebačena u bolnicu u Prištini, a kasnije je otkrivena i ozljeda glave.

Njezina majka pak tvrdi da joj je liječnica u bolnici u Prištini rekla da je njezina kći oboljela od infekcije te da zbog nje krvari. Telegraf navodi da se liječničko vijeće složilo s konstatacijom da je djevojčica preminula od krvarenja koje je izazvala infekcija.

Institut za sudsku medicinu Kosova (ISM) napravit će obdukciju tijela, a kosovski su tužitelji naredili da se njezina smrt istraži kako bi se utvrdilo je li infekcija koju je dobila nastupila zbog ozljeda ili možda zbog liječničke pogreške.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:50