StoryEditor
Politika‘imao sam nadu‘

Škoru napustio poznati vinar, jedan od osnivača Domovinskog pokreta: ‘Tamo se okupila samo ekipa koja traži političko uhljebništvo‘

Piše Jutarnji list
18. svibnja 2020. - 20:34
Srdjan Vrančić/HANZA MEDIA

Jedan od najpoznatijih vinara Zlatne doline Ivo Enjingi kada se osnovao Domovinski pokret Miroslava Škore izabran je u najuže izvršno tijelo stranke te je bio među njenim osnivačima.

Međutim, ovih dana u razgovoru sa Enjingijem objavljeno je da je navodno došao kraj njegove kratkotrajne političke avanture.

Kako neslužbeno saznaje požega.eu, on je proteklog tjedna donio odluku o napuštanju stranačke dužnosti i stranke Domovinski pokret Miroslava Škore.

Razlog je, navodno njegovo, nezadovoljstvo koalicijskim partnerima s kojima Škoro u ovo predizborno vrijeme dogovara zajednički nastup na izbore za hrvatski parlament.

- U Slavoniji se kaže – pokaži mi s kim se družiš pa ću vidjeti kakav si – istakao je ovih dana Ivo Enjingi. Dodao je kako je ustvrdio da Domovinski pokret više nije politička opcija s kojom se on želi poistovjetiti.

– Imao sam nadu da nešto žele promijeniti za boljitak naše Hrvatske, no vidim da se tamo okupila samo ekipa koja traži političko uhljebništvo – naglasio je o tomu čuveni vinar, piše požega.eu.

Inače, njih dvojica su dugogodišnji znanci jer je Enjingi sudjelovao u organizaciji festivala “Zlatne žice Slavonije” u Požegi početkom devedesetih kada je na toj priredbi Miroslav Škoro započeo svoju glazbeno-umjetničku karijeru, te postigao najveće uspjehe sa svojim hitovima koje je pjevao on, ali i drugi pjevači i tamburaški sastavi.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 00:17