StoryEditorOCM
PolitikaBURNO U SABORU

Peović izgubila živce i poručila HDZ-ovcima da su ‘kvislinzi‘, Jandroković joj uzvratio: ‘Vi ste izdajica‘

Piše vijesti sd
28. veljače 2024. - 12:05

Hrvatski sabor u srijedu je većinom glasova odbio SDP-ov, odnosno oporbeni prijedlog da se isti raspusti i da se odmah raspišu izbori za novi, 11. saborski saziv. Protiv raspuštanja bilo je 78 zastupnika, dakle svi HDZ-ovi zastupnici i njegovi partneri, a za raspuštanje njih 59.

- Odluka o raspuštanju nije donesena, nije bilo dovoljno glasova - konstatirao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon čega su sabornicu napustili zastupnici Mosta i Hrvatskih suverenista.

Ni ovaj put nije izostala žustra rasprava, a Jandroković je posebno izgubio živce nakon govora Katarine Peović (Radnička fronta).

- Pljačka, pretvorba i privatizacija vaš su krimen, vi ste kvislinzi zato što ste izdali sve ljude u Hrvatskoj, sve radnike i radnice - rekla je.

- Imate opomenu jer me ignorirate, a drugo, vi ste kvisling, vi ste izdajica hrvatskog naroda i prestanite koristiti taj izraz - ljutito joj je uzvratio Jandroković.

- Tako olako govori o ljudima i optužuje ih za nacionalnu izdaju. Biti kvislingom znači izdati svoju domovinu, kvisling je pojam za najvećeg izdajicu uopće kad su u pitanju međunarodni odnosi i čovjek je završio tako da je ubijen - objasnio je predsjednik Sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:15