StoryEditorOCM
Politikaričard lavljeg srca

Nikad viđena predaja izbornih lista, Enio Meštrović došao s demižanom i pršutom, evo što je doviknuo Andreju Plenkoviću

Piše vijesti sd
29. ožujka 2024. - 15:33

 

Danas je zadnji dan za predaju izbornih lista Državnom izbornom povjerenstvu pa su brojne političke stranke, kao i nezavisni kandidati požurili da ne propuste rok.

 

Svoju nezavisnu listu za 9 i 10. jedinicu predao je i zadarski političar i umjetnik Enio Meštrović, poznat i kao Ričard.

On je na predaju lista na Markov trg stigao s demižanom i pršutom. Dok je novinarima govorio da u demižani više nema vina, na trgu je ugledao premijera Andreja Plenkovića.

"Andrija, amo pivu popit", viknuo je Plenkoviću, ali premijer se nije obazirao na njegove pozive. 

image

Enio Meštrović rijetko dolazi u Sabor, ali kada dođe, to se pamti, kao danas na predaju izbornih lista

Damjan Tadić/Cropix

Za premijerskog kandidata je najavio svog prijatelja i jednog od glavnih protagonista u njegovim skečevima na You Tube kanalu, Dragana.

- Ako mi pobijedimo, premijer će biti Dragan jer hoću da ga izvučem iz kuće. On je u velikim problemima jer kući ne smije ništa reći, a ovdje u saboru može govoriti što god hoće, kazao je Ričard na konferenciji za medije nakon predaje listi Državnom izbornom povjerenstvu.

Od potencijalnih koalicijskih partnera ne zanima ga nitko osim Dragana, dodao je.

- Ja ću mu dogovarat poslove, a onda ću na tome uzimati ono što se treba uzet, kazao je Ričard, dodavši da će njegovo mjesto biti u saborskom kafiću iz kojeg će izlaziti samo kada bude glasanje.

Ričard je napomenuo da ga ne zanimaju visoke političke funkcije niti sudbina glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića čiju smjene najavljuju brojne oporbene stranke.

- Turudić? Tko je taj mali? Mene nije briga za to, mene je briga smo za mali narod, da im damo što im pripada a nisu dobili sve ove godine. I da probamo vratiti ono naše malo djece. Ako prođe, prođe, ako ne onda ćemo opet beštimati i kukati u svoja četiri zida, istaknuo je.

Ričard je također najavio i veliko slavlje u stožeru u izbornoj noći.

- Nas ima 14 na listi, to je minimalno 3 janjca, ako dođe još netko nepozvan, onda 4 janjca, rekao je Ričard poručivši da će on biti narodni glas, a ne politički.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 20:07