StoryEditorOCM
Politikahipokratova zakletva

Dragan Primorac o Zoranu Milanoviću: ‘Kad prestane biti predsjednik, prvi ću mu pomoći oko medicinskog savjeta‘

Piše vijesti sd
6. listopada 2024. - 11:58
 Dragan Primorac: Milanović radi najbolje što može u pogledu vrijeđanja, to je njegov stav i zbog toga će izgubiti izboreMiroslav Slafhauzer/Cropix

Kandidat za predsjednika Republike Dragan Primorac gost je Intervjua tjedna TNT-a na N1 televiziji kod  Nataše Božić s kojom je razgovarao o predsjedničkim izborima i ostalim političkim aktualnostima.

 Dragan Primorac komentirao je izjavu Zorana Milanovića koji je rekao da je on drveni lutak Andreja Plenkovića: "Milanović radi najbolje što može u pogledu vrijeđanja, to je njegov stav i zbog toga će izgubiti izbore. Hrvatska je umorna od takvog oblika ponašanja koje je potpuno neučinkovito i stvara razdore u društvu. Ako tako može razgovarati predsjednik Republike, zbog čega jedan učenik ne bi vrijeđao svog nastavnika, jedno dijete svoje roditelje. Ovo što on radi je štetno za cijelu Hrvatsku, a pokazao je i kompletnu neučinkovitost u funkcioniraju funkcije predsjednika", piše N1.

"Kao predsjednik države srušio je sva moguća načela demokratske države, ušao u stožer SDP-a i najavio svoju kandidaturu za funkciju premijera, što nije samo rušenje temelja pravne države, a kao pravnik to treba znati, a on nije politički povezan. Glas za Zorana Milanovića nije samo glas za SDP, to je glas za Hrvatsku koja je iza nas i Hrvatsku koja nas je odvela u prošlost i Hrvatsku koja nema nikakvu budućnost ako on ostane predsjednik Republike", dodao je Primorac.

Odgovorio je na pitanje je li glas za njega isto što i glas za HDZ i Andreja Plenkovića: "Kada sam započeo kandidaturu nekoliko dana nakon toga meni je HDZ dao potporu i ja im zahvaljujem."

"Kao prva osoba u političkom životu dao sam ostavku, odrekao se mjesta u Saboru i svih beneficija, pune plaće šest mjeseci i vratio se u SAD. Utjecaj od bilo koga na mene je nula, utjecaj imaju samo hrvatski građani, dodao je.

image

‘Glas za Zorana Milanovića nije samo glas za SDP, to je glas za Hrvatsku koja je iza nas i Hrvatsku koja nas je odvela u prošlost i Hrvatsku koja nema nikakvu budućnost ako on ostane predsjednik Republike‘

Darko Tomaš/Cropix

Primorac je naveo da mu je HDZ dao potporu jer su svi rezultati i ankete pokazali da on dobiva ove parlamentarne izbore: "To je početak i kraj svega."

Odgovorio je na pitanje koliko je neovisan o HDZ-u: "Kada ste ostvareni u životu znanstveno, poslovno, financijski, nemate potrebu o nikom ovisiti. Moj stav je samo jedan i to stalno govorim, nakon političkog mandata čovjek treba hodati ulicama opušten i uzdignutog čela i to je nit vodilja koja mene prati cijeli život. Kada vidite da Hrvatska suvereno tone i kada imate predsjednika koji u pet godina nije napravio niti jednu stvar po kojoj bi ga građani mogli pamtiti po nečem dobrom. To ne znači da je on loš čovjek, sutra kada prestane biti predsjednik prvi ću mu pomoći oko medicinskog savjeta. On jednostavno mora otići jer Hrvatska na ovaj način nazaduje."

Primorac je komentirao i slanje hrvatskih vojnika u NATO-ovu misiju: "NATO nas stavlja sa strane jer imate čovjeka koji je bio u Washigntonu kada je deklaracija potpisana i kada je izglasana, u jednoj točki navedeno je da se NATO neće uključiti u vojne operacije. On zato što mu je potrebna potpora građana kreće izgovarati neistine i to ne pripada predsjedniku."

Kazao je da bi on tu odluku potpisao: "Svaki normalan čovjek bi potpisao nešto što se tiče ponašanja koje smo potpisali s NATO-om bez ikakve šanse da ti ljudi sudjeluju u bilo kakvim ratnim operacijama", piše N1.

image

‘Kada sam započeo kandidaturu, nekoliko dana nakon toga meni je HDZ dao potporu i ja im zahvaljujem‘

Vanesa Pandžić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 11:59