StoryEditorOCM
Politikasjedi na tri stolice

Bulju stigla oštra poruka: ‘Njemu je cilj zazivanje anarhije i širenje mržnje, netolerancije i straha‘

Piše Vijesti SD
26. listopada 2023. - 18:11

- Policija će provoditi zakon. Ona je jedina nadležna za zaštitu granice i postupat će prema svakom prekršitelju zakona. To je jedini i najbolji odgovor na nedavnu nebuloznu ideju sinjskog baruna Münchhausena – Mire Bulja. On je – isto kao i književni lik – veliki lažac, sklon preuveličavanju događaja - započeo je Ante Sanader objavu na Facebooku s naslovom "Mostov barun Münchhausen – Miro Bulj kralj manipulacija i laži zaziva anarhiju i bezvlašće".

- Problem ilegalnih migracija je duboko prisutan u svim zemljama članicama Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj. Problem treba rješavati sustavno i institucionalno, prvenstveno putem hrvatske policije koja je jednako kao i u Domovinskom ratu obučena i sprema odgovoriti svim izazovima. Na sreću, Sinj i Cetinska krajina u ovom trenutku nemaju problema s ilegalnim migrantima, a poruke Mira Bulja imaju za cilj zazivanje anarhije, širenja mržnje, netolerancije i straha. Pokušaja skupljanja jeftinih političkih bodova ususret nadolazećim izborima, sve preko leđa i na štetu grada Sinja - nastavio je Sanader.

- Jedini motiv je naškoditi Vladi RH koja je u nezabilježenim okolnostima pandemije, potresa, rata i energetske krize, socijalnim mjerama štitila i štiti standard građana, koja je ostvarila strateške nacionalne ciljeve te realizirala brojne infrastrukturne projekte, od kojih su brojni i u Sinju.

image

Ante Sanader

Goran Mehkek/Cropix

- Dok Miro Bulj istodobno sjedi na tri stolice, saborskog zastupnika, županijskog vijećnika i gradonačelnika Sinja, pričom o migrantima, zveckanjem oružja i galamom odvraća pažnju od stvarnih problema koje muče Sinjane. Očito smatra da pucanje u migrante i sijanje panike bolje zvuči od davanja odgovora o neispunjenim predizbornim obećanjima. Primjerice, zašto Sinjani svakodnevno nepotrebno gube više od sat vremena u nesnosnim prometnim gužvama, zašto nije izgradio zaobilaznicu, brzu cestu, pothodnik ispod rotora, zapravo nijednu novu cestu, biciklističku stazu ili nogostup, zašto nije izgradio POS stanove za mlade, zašto su brojna djeca ostala bez mjesta u vrtiću, zašto nema novih grobnih mjesta, zašto nema razvojnih projekata i novih radnih mjesta… - stoji dalje u obavi.

- Od njega koji cijeli mandat propagira anarhiju i bezakonje, koji je grad i gradske firme doveo u blokadu i pred stečaj, koji bjesomučno uhljebljuje svoje kadrove i članove obitelji u gradsku upravu, tvrtke i ustanove, te istodobno u sumnjivim poslovnim odnosima preko tih istih izvlači novac iz Gradskog proračuna - ništa drugo nije ni za očekivati.

- Nažalost, Sinj propada i nazaduje u svim segmentima. Miro Bulj nadvio je šator nad cijelim gradom i igra ulogu "glavnog cirkusanta", od čega dobro živi on i SDP koji mu u Gradu Sinju "drži" većinu. Pozivanje na oružje te izazivanje straha i nelagode kod građana, najprizemniji je čin od njegova dolaska na vlast u Sinju - poručio je Ante Sanader.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 05:47