StoryEditorOCM
Hrvatskatomašević obznanio

Zaposlenica MUO-a u Zagrebu pronevjerila više stotina tisuća eura?! Podignuta je kaznena prijava, dobila i otkaz

Piše Hina
13. veljače 2024. - 13:19

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je u utorak da je protiv zaposlenice Muzeja za umjetnost i obrt podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u pronevjeru više tisuća eura gradskog novca.

“Novi ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Sanjin Mihelić je policiji podnio kaznenu prijavu protiv zaposlenice muzeja zbog osnovane sumnje u pronevjeru više stotina tisuća eura gradskog novca”, rekao je Tomašević.

Istaknuo je da se radi o osnovanoj sumnji te da je kaznena prijava podnesena prošlog petka.

“Ravnatelj je, uz kaznenu prijavu, pokrenuo i postupak otkaza. (...) Sada je to u rukama policije i drugih državnih tijela, pa ćemo vidjeti kako će se ta stvar razvijati. U svakom slučaju, to je za svaku osudu, nećemo to tolerirati i inzistiramo da svi ravnatelji ustanova odmah djeluju kada takve stvari uoče i podnose kaznene prijave”, poručio je gradonačelnik ne navodeći više detalja.

Neslužbeno smo, od djelatnika muzeja, saznali da je situacija jako delikatna, te da za sada ne smiju izlaziti s imenima u javnost.

Odgovarajući na pitanja medija o sigurnosti građana na ulicama, nakon što se nedavno u centru grada urušila građevinska skela postavljena na zgradi MUP-a u Petrinjskoj ulici, a jučer urušio zid kuće na Maksimiru, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet poručio je da to nije u nadležnosti grada.

“Ove akcidentne situacije koje spominjete izlaze izvan okvira onoga što bi grad mogao kontrolirati”, istaknuo je Korlaet.

Pojasnio je da je sigurnost postavljenih skela u gradu, kojih ima puno zbog obnove zgrada od potresa, u odgovornosti projektanata skela, zatim izvođača i nadzornih inženjera, koje onda nadzire građevinska inspekcija. Istaknuo je i da grad ima “dobru komunikaciju” s inspekcijom.

“Gradi se puno, puno zgrada je u obnovi, činjenica jest (...) da ova tri dionika trebaju poraditi na sigurnosti. Apeliram na projektante, izvođače i nadzorne inženjere da rade svoj posao kako treba”, rekao je Korlaet.

Tomašević i zamjenici u utorak su bili na Savici, kako bi obilježili okruglu brojku od pet tisuća stabala kojih su ove godine posađeni u gradu u sklopu jesensko-zimske akcije ozelenjivanja Zagreba.

Tomašević je najavio da ozelenjivanje grada ide dalje, te da se očekuje da će se ove godine zasaditi planiranih ukupno 8 tisuća stabala. Podsjetio je i kako će korištenje žičare Sljeme biti besplatno za korisnike od 17. do 25. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:36