StoryEditorOCM
Hrvatskatko će popustiti?

Vlada: ‘Štrajkašima više nećemo platiti ni centa!‘; Milanović podržao sindikate: ‘Cijenim to što radite‘

Piše Goran Penić/JL
13. srpnja 2023. - 11:06

Vlada je na današnju sjednicu naknadno uvrstila točku dnevnog reda o neplaćanju dana provedenih u štrajku za one koji već više od mjesec dana na sudovima traže veće plaće.

Na jučerašnjem sastanku sa sindikatima, kako je izvijestila predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Iva Šušković, ministar im je rekao da ako ne prihvate ponudu, da im više neće plaćati dane provedene u štrajku. Budući da su sindikati izjašnjavanjem odbili ponudu, Vlada je tu točku uvrstila na dnevni red današnje sjednice, piše Jutarnji list.

Inače, pravosudni službenici nastavljaju sa štrajkom i ne odustaju od svog zahtjeva za povećanjem plaće za 400 eura

Podršku sindikatima 7. srpnja dao je i predsjednik Republike Zoran Milanović. U dopisu zaposlenicima Općinskog suda u Varaždinu koji su od njega tražili javnu podršku, njegov posebni savjetnik za ekonomiju Velibor Mačkić piše kako je predsjednik u okviru svojih ovlasti pruža potporu svim radnicima i sindikatima koji svojim djelovanjem pridonose zaštiti i promicanju prava i interesa radnika u cilju ekonomskog i svekolikog razvoja i napretka društva.

"U tom smislu, pozdravljamo i iznimno cijenimo nastojanja radnika da se izbore za bolja prava i uvjete rada"; piše savjetnik Mačkić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:38